ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό

Λύνουμε τα μυστήρια του γυναικείου οργασμού

Ο γυναικείος οργασμός χαρακτηρίζεται μέχρι και σήμερα ως «μυστήριο» και όχι μόνο από τους άνδρες…

«Με τον ανδρικό οργασμό, είναι αρκετά προφανές τι συμβαίνει», δηλώνει στο Yahoo Life, η Δρ Lauren Streicher, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine. «Αλλά ο γυναικείος οργασμός είναι πολύ πιο μυστηριώδης και δυστυχώς προσφέρεται σε κάθε είδους μύθους».

Πολλές κοινωνίες χαρακτηρίζονται από μία ανδροκεντρική προσέγγιση, υπογραμμίζει η Streicher, γεγονός που ενισχύει τις λανθασμένες αντιλήψεις για τον γυναικείο οργασμό. Υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να λάβουμε υπόψη, σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια Debra Laino: «Ο γυναικείος οργασμός έχει μελετηθεί ελάχιστα».

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι για τις παρεξηγήσεις γύρω από τον γυναικείο οργασμό, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά. Είτε είστε γυναίκα είτε θέλετε να μάθετε να προκαλείτε ευχαρίστηση, ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

#1. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες οργασμό από διεισδυτικό σεξ
Στην πραγματικότητα, «οι περισσότεροι κόλποι δεν έχουν οργασμό μόνο από τη διείσδυση», αναφέρει η σεξοθεραπεύτρια Jess O’Reilly. Επισημαίνει μια μελέτη του 2017 σε 1.055 ενήλικες γυναίκες στις ΗΠΑ που διαπίστωσε ότι μόνο το 18,4% θα μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό αποκλειστικά από τη σεξουαλική επαφή. Συγκρίνετε αυτό το νούμερο με σχεδόν το 37% των γυναικών που ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εάν υπήρχε διέγερση της κλειτορίδας. Ένα επιπλέον 36% είπε ότι ακόμη κι όταν δεν χρειαζόταν διέγερση της κλειτορίδας, είχαν καλύτερους οργασμούς όταν διέγειραν τη κλειτορίδα τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Η πλειονότητα των γυναικών χρειάζεται διέγερση της κλειτορίδας για να έρθει σε οργασμό και αυτό δεν συμβαίνει κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ εκτός εάν ο σύντροφός τους διεγείρει την κλειτορίδα», λέει η Streicher και συνεχίζει:

«Όταν οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κλειτορίδας τους και του ανοίγματος του κόλπου, είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ από εκείνες που έχουν μικρότερη απόσταση. Είναι κυριολεκτικά θέμα ανατομίας».

Μερικές γυναίκες δεν έρχονται ποτέ σε οργασμό από διεισδυτικό σεξ. «Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη επίγνωσης του σώματος, ο φόβος, το άγχος, το τραύμα και το στρες», λέει η Laino.

#2. Οι γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ ακόμα και χωρίς να έχουν οργασμό
Ο οργασμός συχνά παρουσιάζεται ως η κορυφαία εμπειρία μιας σεξουαλικής επαφής, «αλλά δεν είναι το μόνο ευχάριστο μέρος του σεξ», λέει η O’Reilly. Η Laino συμφωνεί. «Πολλές γυναίκες αγαπούν την αυξημένη διέγερση από το σεξ και μπορούν να έχουν μια υπέροχη σεξουαλική εμπειρία ακόμα και χωρίς να έχουν οργασμό», σημειώνει.

Η Streicher επισημαίνει ότι το ταντρικό σεξ βασίζεται στην ιδέα ότι ο οργασμός δεν είναι ο τελικός στόχος. «Στο ταντρικό σεξ το ταξίδι είναι τόσο ευχάριστο όσο και ο οργασμός», λέει. «Η ιδέα ότι αν δεν έχεις οργασμό δεν υπάρχει ευχαρίστηση, είναι ανδροκεντρική».

«Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το σεξ είναι συναρπαστικό, αισθησιακό, ικανοποιητικό και καυτό ακόμα και όταν δεν έχουν οργασμό», καταλήγει η O’Reilly. «Αυτή μπορεί να μην είναι η δική σας εμπειρία, αλλά κάθε άτομο αποφασίζει τι λειτουργεί για εκείνο».

#3. Συνήθως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να έρθουν σε οργασμό σε σχέση με τους άνδρες
Είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς αριθμοί για κάτι τέτοιο, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες χρειάζονται κατά μέσο όρο πέντε έως επτά λεπτά για να έρθουν σε οργασμό και να εκσπερματώσουν. Για τις γυναίκες, χρειάζονται κατά μέσο όρο 14 λεπτά για να νιώσουν (αν νιώσουν) οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM).

«Αυτή η διαφορά είναι πιο έντονη όταν κάνουμε σεξ με έναν σύντροφο, συγκριτικά με την αυτοϊκανοποίηση», λέει η O’Reilly. «Κατά την αυτοϊκανοποίηση υπάρχει λιγότερη πίεση. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές και προσεγγίσεις που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε οργασμό».

Η γυναικεία διέγερση απαιτεί συχνά τόσο συναισθηματικό όσο και σωματικό προκαταρκτικό παιχνίδι, και αυτό απαιτεί χρόνο, συμπληρώνει η Laino. Η O’Reilly αναφέρει τα πρακτικά ζητήματα ως έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο για να επέλθει ο γυναικείος οργασμός: «Αν έχετε βάλει μόλις τα παιδιά στο κρεβάτι, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κάνετε τη διάκριση μεταξύ του ρόλου σας ως μητέρας και του ρόλου σας ως ερωτικού συντρόφου».

#4. Οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμό χωρίς διεισδυτικό σεξ
Η κλειτορίδα βρίσκεται έξω από το άνοιγμα του κόλπου και εξαιτίας αυτού οι γυναίκες δεν χρειάζεται να έχουν διεισδυτικό σεξ για να έρθουν σε οργασμό, υπογραμμίζει η Streicher. Μάλιστα κατά μέσο όρο οι γυναίκες είναι «πιο πιθανό να βιώσουν οργασμό χωρίς διείσδυση», εστιάζοντας στη διέγερση μέσω της κλειτορίδας.

Αλλά η κλειτορίδα δεν είναι ο μόνος δρόμος για τον οργασμό στις γυναίκες. «Μερικές γυναίκες βιώνουν οργασμό μόνο με τη φαντασία – χωρίς καν να αγγίζουν το σώμα ή τα γεννητικά όργανα», συνεχίζει η O’Reilly. «Άλλες μπορεί να έχουν οργασμό μόνο με το άγγιγμα του στήθους ή της θηλής».

#5. Οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς
Οι πολλαπλοί οργασμοί είναι εφικτοί για τις γυναίκες, απλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσο συνηθισμένοι είναι. «Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσο συνηθισμένο είναι», λέει η Streicher, προσθέτοντας ότι «αυτά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να μελετηθούν».

Αλλά δεν είναι όλοι οι πολλαπλοί οργασμοί ίδιοι. Διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, από διέγερση σε διέγερση. «Μπορούν να είναι διαφορετικής μορφής», λέει η O’Reilly. «Μερικές γυναίκες έχουν μια σειρά από λιγότερο έντονους οργασμούς που ακολουθούνται από μια μεγάλη έκρηξη. Άλλες εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών τύπων διέγερσης για να βιώσουν διαφορετικούς τύπους αίσθησης καθώς έχουν οργασμό. Και άλλες απολαμβάνουν πολλαπλούς οργασμούς μόνο όταν είναι χαλαρές και απαλλαγμένες από έγνοιες».

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχέσεις: Τελευταία Ενημέρωση