ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ημέρα κρίσης για τον Γιώργο Κούμα

Επισημοποιείται η παραίτησή του – Ποια είναι τα επόμενα βήματα στην ΚΟΠ

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκτελεστική συνεδρία της ΚΟΠ, στην οποία αναμένεται να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του από την προεδρία ο Γιώργος Κούμας.

Ο Παραλιμνίτης παράγοντας βρίσκεται στην προεδρία της ΚΟΠ από τον Μάρτιο του 2018, ενώ δραστηριοποιείται στα διοικητικά της Ομοσπονδίας από το μακρινό 2005. Μετά από πολλά χρόνια ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο για την επόμενη μέρα όσο αφορά τη διάδοχη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Κούμας θα διατηρήσει τις θέσεις που κατέχει ως μέλος του Συμβουλίου της FIFA αλλά και μέλος της Εκτελεστικής της UEFA, στο ενδεχόμενο παραίτησής του από την προεδρία της ΚΟΠ.

Το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η σκέψη που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη της ΚΟΠ, έχει να κάνει με την εκλογή ενός εκ των υφιστάμενων μελών της επιτροπής μέχρι το 2027, οπότε και λήγει η νυν θητεία του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Με βάση το πιο πάνω σενάριο, τα ονόματα του Χάρη Λοϊζίδη όπως και του Φοίβου Βάκη φαίνεται να κερδίζουν έδαφος αφού ιεραρχικά προηγούνται των υπολοίπων στο σώμα της εκτελεστικής!!

Το εν λόγω σενάριο, φαίνεται να στηρίζει και ο Γιώργος Κούμας, που επιθυμεί μια ομαλή διαδοχή, έως ότου πραγματοποιηθούν οι εκλογές του 2027.

Σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός 30 ημερών βάσει του καταστατικού της ΚΟΠ.

Κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος για την Προεδρία θα πρέπει να υποβάλει εγγράφως την υποψηφιότητα του η οποία θα πρέπει απαραιτήτως να υποστηρίζεται, επίσης εγγράφως από τέσσερα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Στη Γενική Συνέλευση θα έχουν δικαίωμα ψήφου 17 εκπρόσωποι των σωματείων

Οι λόγοι της παραίτησης Κούμα

Ο Γιώργος Κούμας ανέφερε στον στενό του κύκλο ότι η πιθανή παραίτησή του από την προεδρία της ΚΟΠ σχετίζεται με τις αυξημένες αρμοδιότητες που θα αναλάβει στην UEFA.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι η απόφαση του κ. Κούμα συνδέεται και με το πόρισμα της ποινικής ανακρίτριας Αλεξάνδρας Λυκούργου το οποίο έχει παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για αξιολόγηση και περαιτέρω οδηγίες.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι μέσα στον Ιούνιο θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και το κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι σε ποινικές διώξεις.

Θυμίζουμε, ότι από το πόρισμα της κ. Λυκούργου το οποίο αφορά αδικήματα μεταξύ άλλων ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφέροντος, προκύπτουν σοβαρές κακουργηματικές πράξεις τόσο για τον κύριο Κούμα όσο και για άλλα πρόσωπα.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Κάτι λίγο να ‘χει από Ντίξον

ΑΕΛ: Κάτι λίγο να ‘χει από Ντίξον

Η ανάρτηση που έφερε τη σύγκριση μεταξύ του πρώην πρωταθλητή Κύπρου... και του νέου αποκτήματος της Λεμεσιανής ομάδας
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΕΛ