ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Έκανε «κηδεία» στην Dubai BC και την παίρνει μαζί της η Εφές

«Σβήνει» το όνειρο για την Ντουμπάι

Με μπάσκετ από τα ένδοξα χρόνια της, η Εφές Αναντολού σάρωσε 85-69 την Dubai BC στη Σερβία για την 37η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πιθανόν την αφήνει εκτός play-in.

Οι περιφερειακοί της Dubai της έδωσαν το 7-3 στην έναρξη της αναμέτρησης, όμως η Εφές με 4-0 σερί ισοφάρισε 7-7. Οι περισσότερες επιθετικές επιλογές της Dubai τη διατηρούσαν το +3 το επόμενο διάσημα μέχρι το τρίποντο του Οσμανί να ισοφαρίσει. Σιγά-σιγά το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται, αφού η Εφές βρήκε λύσεις από τα μακρινά της σουτ κι ο Βάιλερ-Μπαμπ έκανε το 18-22 για οτ 20-24 του πρώτου δεκάλεπτου.

Η Εφές ξεκίνησε με 6-0 σερί τη δεύτερη περίοδο κι έφτασε στο +10. Το τρίποντο του Μπομπουά έφερε το +9 στην προσπάθεια μείωσης των Ασιατών. Ένα σερί 4-0 έφερε το +11 για τους Τούρκους, ο Λόιντ το +12 κι ο Τζόουνς το +13 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, η οποία στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου έκανε σερί 7-0 με πολλούς παίκτες της να σκοράρουν για το 33-51 στη λήξη του 20λεπτου.

Η Dubai BC είχε 12/24 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/7 βολές και 13 ριμπάουντ. Η Εφές είχε αντίστοιχα 15/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 3/5 βολές, 20 ριμπάουντ και 16 ασίστ.

To τρίποντο του Οσμανί έφερε το 35-54 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως ο Καμπενγκέλε πρωταγωνίστησε σε σερί 6-0 για το -13. Η Εφές απάντησε με σερί 6-0 για το +19 κι ο Ντόζιερ έφερε το το +21. Ο Μούσα πρωταγωνίστησε σε ένα 9-0 της Dubai για το -10 και το 54-64 στη λήξη του τριαντάλεπτου.

Το προσωπικό σερί 5-0 του Μπέρτανς μείωσε 69-74 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως ο Λόιντ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 8-0 της Εφές για το +13 των Τούρκων. Η Dubai βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια και σερί 5-0 μείωσε ξανά στο -8, όμως η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης βρήκε τις λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και με σερί 11-0 έφτασε στο 66-85, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την αναμέτρηση στο 2’28’’ για το τελικό 69-85.

 

Πηγή: Sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση