ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

XGoals και στοίχημα: Ο απόλυτος οδηγός

Τα Xgoals έχουν μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο και μαζί στο στοίχημα και το Betmarket.com.cy έχει τον απόλυτο οδηγό για την ερμηνεία τους.

Τα XGoals αποτελούν την επανάσταση στον τρόπο που «διαβάζουμε» πλέον το ποδόσφαιρο και το Betmarket.gr έχει τον οδηγό για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας στο στοίχημα.

Με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, τα δεδομένα (data) και τα στατιστικά έχουν γίνει πολύ πιο διαδεδομένα τα τελευταία χρόνια. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα expected goals (XGoals). Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν το μέλος της Opta, Sam Green, εισήγαγε αυτή τη μέτρηση, η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον διαδεδομένες και διορατικές, όσον αφορά τα αναλυτικά στοιχεία του ποδοσφαίρου.

Η μέτρηση αυτή δεν άργησε να υιοθετηθεί και από τις στοιχηματικές εταιρίες, την ώρα που τα XGoals αποτελούν ένα από τα πλέον συνήθη χαρακτηριστικά σε αναλύσεις μεγάλων μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο. Και οι ίδιοι οι προπονητές βέβαια επικαλούνται τα XGoals σε συνεντεύξεις του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιούργκεν Κλοπ, όταν είχε συγκρίνει την ομάδα του με την Μάντσεστερ Σίτι με βάση τα XGoals, ενώ συχνές αναφορές σε αυτό το στοιχείο έκανε και ο Ντιν Σμιθ.

Τα XGoals είναι μια από τις πρώτες προηγμένες μετρήσεις που έγιναν ευρέως γνωστές στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και έτσι αναπόφευκτα έχει να αντιμετωπίσει και τους επικριτές της όλο αυτό το διάστημα. Πρακτικά μιλάμε για την «μάχη» μεταξύ της παραδοσιακής προβολής του ποδοσφαίρου και αυτής που συνδυάζει την οπτική με την ανάλυση δεδομένων. Φυσικά, το μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την κατανόηση για το πώς λειτουργεί η μέτρηση και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιούμε.

Τι είναι τα Expected Goals (XGoals);

Τα XGoals μετρούν την ποιότητα μιας ευκαιρίας υπολογίζοντας την πιθανότητα να σημειωθεί γκολ από μια συγκεκριμένη θέση στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης φάσης του παιχνιδιού. Αυτή η τιμή βασίζεται σε πολλούς παράγοντες πριν από τη λήψη της λήψης. Τα XGoals μετριούνται σε μια κλίμακα μεταξύ μηδέν και ενός, όπου το μηδέν αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία που είναι αδύνατο να σκοράρει και το ένα αντιπροσωπεύει μια πιθανότητα ότι ένας παίκτης αναμένεται να σκοράρει κάθε φορά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Betmarket.com.cy.

Ακολουθήστε το ανανεωμένο BetMarket.com.cy σε Facebook και Instagram για να ενημερώνεστε καθημερινά για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Betting Tips: Τελευταία Ενημέρωση