ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Κούλλης Νικολάου: Παίρνει θέση για τον Άρη Σερβετάλη και τον «χαμό» που προκλήθηκε

Η ανάρτησή του στο instagram

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στην οποία πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός, όπως δήλωσε, πήρε αυτήν την απόφαση και ο λόγος ήταν ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αφού από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, τα θέατρα στην Ελλάδα λειτουργούν μόνο για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό ή έχουν κάνει το εμβόλιο. Ο Άρης Σερβετάλης ανέφερε πως η Τέχνη είναι για όλους και όχι μόνο για εμβολιασμένους.

Όπως έγινε γνωστό ο παραγωγός της παράστασης σεβάστηκε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, αν και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κατά πόσο η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλο πρωταγωνιστή ή θα σταματήσει τελείως. Παρολ΄΄ αυτά, η απόφαση του ηθοποιού έφερε αρκετές αντιδράσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που «κατακεραύνωσαν» τον Άρη Σερβετάλη για την απόφασή του, ενώ άλλοι τον στήριξαν στην απόφασή του αυτή.

Τον Άρη Σερβετάλη υποστήριξε και ο Κούλλης Νικολάου. Ο γνωστός Κύπριος ηθοποιός και παραγωγός με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, σχολίασε επί του θέματος δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Άρη Σερβετάλη και γράφοντας στη λεζάντα: «Άνθρωπος !! Υπέροχος με ψυχή ανθρώπου !».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Koullis Nikolaou (@koulisnikolaou)


Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Σερβετάλης έδωσε τη δική του απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. Σε ανάρτησή του έγραψε:

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. Δε θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο. Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμή της παραγωγού εταιρείας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτή την κοινή παραδοχή για έναν μήνα. Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση. Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι που μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας ν΄ αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση και να αποχώρηση, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη. Εύχομαι να μας δώσει ο θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση