ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
17° Λευκωσία,
05 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Η Μαρία Φιλίππου ξεκαθαρίζει για την παράσταση «Συνοικία το όνειρο»

«Μας πρότειναν να γίνουμε συμπαραγωγοί για να πληρώνουμε εμείς»

Για το πρώορο τέλος της παράστασης «Συνοικία το όνειρο» μίλησε η πρωταγωνίστριά της, Μαρία Φιλίππου.

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και αποκάλυψε πως ο θίασος ζήτησε από τους εργαζόμενους να γίνουν συμπαραγωγοί, για να πληρώνουν τους τεχνικούς, τις ταξιθέτριες κλπ.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι όταν ήρθα να μιλήσουμε για την παράσταση, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα βρισκόμουν εδώ για ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός. Ξεκινήσαμε εμείς τον προηγούμενο Αύγουστο να κάνουμε πρόβα γι’ αυτό το υπέροχο έργο. Ήμασταν 12 ηθοποιοί και τρεις μουσικοί από την αρχή. Σταματήσαμε λόγω κορωνοϊού και ξαναξεκινήσαμε τις πρόβες φέτος. Ανεβήκαμε στις 20 Οκτωβρίου και κατεβήκαμε στις 30 Οκτωβρίου. Οι παραστάσεις μας θα συνεχίζονταν κανονικά, αλλά είχαμε κρούσμα και μπήκε όλος ο θίασος σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ειδοποιηθήκαμε ότι ο επιχειρηματίας προτίθεται να κατεβάσει την παράσταση», ανέφερε αρχικά η Μαρία Φιλίππου.

Στην συνέχεια, εξήγησε πως ο λόγος που αποφάσισε ο επιχειρηματίας να κατεβάσει την παράσταση ήταν οικονομικός και είχε ως αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να μείνουν τελικά, άνεργοι. Τόνισε μάλιστα, πως υπάρχουν πολλοί τρόποι, όταν θέλει ένας επιχειρηματίας να κρατήσει μία παράσταση, αντί να προτείνει την θέση των συμπαραγωγών στους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Λάβαμε δύο προτάσεις, στις οποίες μας μετέτρεπε από εργαζόμενους σε συμπαραγωγούς. Θα έπρεπε δηλαδή, να πληρώνουμε στο θέατρο το 48% των εισπράξεων με μίνιμουμ 180 εισιτήρια την ημέρα κι αυτό θα ανανεωνόταν κάθε μήνα. Έπρεπε να πληρώνουμε τους τεχνικούς, τις ταξιθέτριες και το promotion της παράστασης. Τόσα χρόνια δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό και είναι πολύ λυπηρό. Αυτό που μας είπε ο επιχειρηματίας, ότι η παράσταση δεν είχε εισπρακτική επιτυχία, δεν μπορείς να το ξέρεις μέσα σε 10 μόνο παραστάσεις», εξήγησε η ηθοποιός.

Τέλος, τόνισε πως αν όντως ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά, τότε δεν θα συμφωνούσε εξ' αρχής να κρατήσει μία ομάδα 15 ανθρώπων. «Είχαμε και άλλες προτάσεις. Δεν μπορούμε εμείς οι ηθοποιοί να πάρουμε πάνω μας την εισπρακτική αποτυχία. Δεν το δέχομαι, είναι ανήκουστο. Ένας παραγωγός, που σέβεται τον εαυτό του παίρνει το ρίσκο της παράστασης. Είμαι 36 χρόνια στο θέατρο και αυτό δεν μου έχει συμβεί ποτέ», είπε κλείνοντας.

Πηγή: protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση