ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται το Cyprus Democracy Summit

Το Cyprus Democracy Summit θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2024, ώρα 8:30 - 14:00, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Το Cyprus Democracy Summit (CDS), έρχεται στις 23 Απριλίου 2024 με σκοπό να αποτελέσει μια πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου και πραγμάτευσης καίριων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία και άπτονται της ποιότητας της δημοκρατίας. Tο Cyprus Democracy Summit αποσκοπεί στην ενεργοποίηση της συζήτησης στη δημόσια σφαίρα για το μέλλον της δημοκρατίας, διαμορφώνοντας παράλληλα τον χώρο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και εργαλείων για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Ανάμεσα στις θεματικές του Συνεδρίου είναι η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στις σύγχρονες δημοκρατίες, ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση της δημοκρατικής πολιτότητας, η ενίσχυση της δημοκρατίας μέσω της τέχνης και της δημιουργικής έκφρασης, ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοκρατία και στη σχέση των πολιτών με τους θεσμούς.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές/τριες από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και αξιωματούχοι και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών. Ανάμεσα σε άλλους, στο Συνέδριο θα μιλήσουν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην ΕΕ, ο κ. Evarist Bartolo, Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, ο κ. Jonas Parello-Plesner, Εκτελεστικός Διευθυντής του διεθνούς οργανισμού «Alliance of Democracies», ο κ. Liam Wegimont, Επικεφαλής του Global Education Network Europe, η κ. Ερατώ Χατζησάββα, Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Ελλάδας, ο κ. Χαρίδημος Τσούκας, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Cyprus Democracy Summit θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2024 (8:30 -14:00) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αίθουσα Τελετών, Καλλιπόλεως 75, 1678, Λευκωσία) και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και τον Οργανισμό Impact – Center for Society. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντίστροφα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X