ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστιάνα Αριστοτέλους: « H ελευθερία που είχαµε χάθηκε, πιστεύαµε ότι ήταν δεδοµένη.»

Η συνέντευξη της παρουσιάστριας στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Beautiful People

Η λαµπερή παρουσιάστρια φωτογραφίζεται στην πλατεία Ελευθερίας µε τα trends της άνοιξης και παίρνει θέση για τις καταγγελίες. Μας µιλά για τον γάµο, το ενδεχόµενο ενός τρίτου παιδιού ενώ µοιράζεται µαζί µας τα µυστικά οµορφιάς της.

«Ο έγγαµος βίος είναι σοβαρό άθληµα (γέλιο), έχει τα πολύ όµορφά του, έχει και τα πιο δύσκολά του, αλλά γενικά είναι κάτι όµορφο. Έτσι το βιώνω»

Σε πετυχαίνω λίγο πριν αποχαιρετήσουµε τον χειµώνα. Πώς πέρασε για σένα;
Πέρασε πολύ περίεργα όπως για όλους µας, εννοείται. Μπορεί οι ρυθµοί της καθηµερινότητάς µου να µην είχαν αλλάξει λόγω κορωνοϊού, παρόλα αυτά, όλα ήταν αλλιώς.
Τι έχεις πεθυµήσει µέσα στην καραντίνα;
Έχω πεθυµήσει πάρα πολύ την ανθρώπινη επαφή, έχω πεθυµήσει πάρα πολύ το να µπορέσεις να καθίσεις γύρω από ένα τραπέζι µε παρέα και να είµαστε πολλοί, έχω πεθυµήσει να αγκαλιάσω φίλους µου αγαπηµένους, ανθρώπους που τους βλέπω και θέλω πάρα πολύ να το κάνω αυτό. ∆υστυχώς δεν αγκαλιαζόµαστε πια… Έχω πεθυµήσει την ελευθερία τού να µη χρειάζεται να στείλω ένα µήνυµα και να µη χρειάζεται να δώσω λογαριασµό τι ώρα θα βγω από το σπίτι µου και τι ώρα θα επιστρέψω, έχω επιθυµήσει όλα όσα είχαµε.
Τι σε έχει µάθει;
Νοµίζω ότι µέσα από όλο αυτό είµαι όπως ήµουν και πριν, δεν µπορώ να σου πω ότι µε έχει µάθει κάτι σίγουρα. Μάθαµε και έµαθα προσωπικά ότι η ανατροπή είναι το µόνο σίγουρο στη ζωή µας, ακόµη και µέσα από τον κορωνοϊό, ήταν πολύ ξεκάθαρο αυτό. Ξαφνικά όλοι µας έπρεπε να λογοδοτούµε για τα πάντα, για τους ανθρώπους µε τους οποίους βρισκόµασταν, για το πού πηγαίναµε, η ελευθερία που είχαµε χάθηκε, η ελευθερία που πιστεύαµε ότι ήταν δεδοµένη.
Σε όλες αυτές τις καταγγελίες που βλέπουν κάθε µέρα το φως της δηµοσιότητας πώς αντιδράς;
Είναι λυπηρό να βλέπεις ότι είναι τόσα πολλά τα περιστατικά και περισσότερο λυπηρό είναι να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν την εξουσία και τη θέση τους για να εκµεταλλευτούν κάποιους άλλους. Υπάρχει µία πολύ σοφή λαϊκή ρήση που λέει «αν θέλεις να δεις τον χαρακτήρα κάποιου, δώσε του εξουσία». Φαίνεται, λοιπόν, από όλα αυτά τα οποία βγαίνουν προς τα έξω ότι δυστυχώς υπάρχει πολλή διαστροφή στον κόσµο που ζούµε. Γιατί µόνο περί διαστροφής πρόκειται, όταν θέλεις να εκµεταλλευτείς τον οποιονδήποτε άνθρωπο για να ικανοποιήσεις και τις αρρωστηµένες δικές σου ορέξεις.
Εσύ εδώ και 15 χρόνια είσαι στα µίντια και πέρασες και από τον χώρο του µόντελινγκ. Σου έχει τύχει να υποστείς ποτέ λεκτική ή σεξουαλική βία;
Η αλήθεια είναι ότι ήµουν πολύ τυχερή σε αυτό το κοµµάτι, δεν µου έχει τύχει κάτι. Είχα προϊσταµένους οι οποίοι σέβονταν τον εργασιακό τους χώρο και δεν µου είχαν δώσει ποτέ λαβή για οτιδήποτε.
Έτυχε να βρεθείς µπροστά σε περιστατικό; Να ήσουν µάρτυρας;
Έτυχε να ήµουν µπροστά σε ένα πολύ άσχηµο περιστατικό που έχει να κάνει µε λεκτική βία και αντέδρασα αµέσως. Αντέδρασα έντονα, δεν άφησα αυτό το οποίο συνέβαινε να συνεχίσει. Έχει να κάνει, όµως, µε τη θέση στην οποία βρίσκεται τη συγκεκριµένη στιγµή. Μπορούσα να το κάνω και να ακουστώ, µπορούσα να βάλω τα πράγµατα στη θέση τους τη δεδοµένη στιγµή. Αν ήµουν πιο µικρή, πάλι θα αντιδρούσα, αλλά ίσως να µη µετρούσε τόσο αυτό που έλεγα.
Χριστιάνα µου, γιατί πιστεύεις ότι µίλησαν τώρα; Περίµεναν την αφορµή;
Σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση, ο κάθε άνθρωπος νιώθει διαφορετικά µέσα του. Η εποχή µας ευτυχώς έχει αλλάξει, οι άνθρωποι µιλούν και ελπίζω ότι πολύ σύντοµα θα περάσουµε σε µια καινούργια εποχή, όπου κανένας από όλους αυτούς που εκµεταλλεύονται τη θέση ισχύος που έχουν, δεν θα κατέχουν τέτοιες θέσεις και δεν θα µπορούν να εκµεταλλευτούν κανέναν.
Τελικά έχουν πολλή δύναµη οι γυναίκες…
Πιστεύω πολύ στη δύναµη που κρύβει η κάθε γυναίκα µέσα της. Ακόµη κι αν κάποιες φορές νιώθουµε ότι µας έχει εγκαταλείψει, είναι εκεί. Γιατί σε όλους µπορεί να συµβεί αυτό σε αρκετές φάσεις στη ζωή µας. Το πιο σηµαντικό, όµως, είναι να αγαπάµε τον εαυτό µας και να πιστεύουµε σε εµάς. Αυτό µάς δίνει όλη τη δύναµη για να συνεχίζουµε και να στηρίζουµε η µία την άλλη και γενικά οποιονδήποτε άνθρωπο γύρω µας.
Είσαι τρία χρόνια παντρεμένη. Πώς είναι ο έγγαµος βίος;
Ο έγγαµος βίος είναι σοβαρό άθληµα (γέλιο), έχει τα πολύ όµορφά του, έχει και τα πιο δύσκολά του, αλλά γενικά είναι κάτι όµορφο. Έτσι το βιώνω.
Έχει διαφορά µετά τον γάµο;
Καµιά διαφορά, ένας φίλος µου κάποια στιγµή µού είπε ότι ο γάµος ξεκινά όταν έρθουν τα παιδιά. Είχε απόλυτο δίκιο, εκεί ξεκινάει το πάρτι! (γέλιο)
Θα γιορτάσετε σήµερα τη µέρα των ερωτευµένων;
Νοµίζω πως ούτε επέτειο δεν προλάβαµε να γιορτάσουµε µέχρι σήµερα (γέλιο), πόσο µάλλον τον Άγιο Βαλεντίνο! Οι ρυθµοί µας είναι τέτοιοι, και του Γιώργου και οι δικοί µου, που προσπαθούµε να προλάβουµε τα βασικά.
Ποιος είναι ο ροµαντικός από τους δύο;
Και οι δύο είµαστε… ανάλογα µε την περίσταση. ∆εν θα σου πω τώρα ότι µας διακατέχει ο ροµαντισµός, αλλά κάνουµε ροµαντικά πράγµατα.
Ποιο νοµίζεις ότι είναι το µυστικό για ένα επιτυχηµένο γάµο;
Η επικοινωνία για µένα είναι το πρώτο! Το να µπορεί ο άλλος, εκτός από σύντροφός σου, να είναι και ο καλύτερός σου φίλος, να µπορείς να συζητάς µε τον άλλον την οποιαδήποτε βλακεία σού κατέβει στο κεφάλι χωρίς να σε κρίνει κι εσύ αντίστοιχα. Όταν υπάρχει αυτό το στοιχείο σε ένα γάµο, νοµίζω πως όλα τα άλλα έρχονται από µόνα τους. Να κοιτάζεις τον άλλον και να ξέρει τι σκέφτεσαι, πώς νιώθεις και τι θέλεις.
Θα θέλατε και άλλο παιδί;
Το έχω πει πολύ πρόσφατα ότι εγώ θα ήθελα πολύ και ένα τρίτο παιδί αλλά ο Γιώργος µού το έχει ξεκόψει! (γέλιο)
Πάντα ακούγονται φήµες για χωρισµό, φήµες για σικέ γάµο… Τι απαντάς σε όλα αυτά;
Σικέ γάµο γιατί να κάναµε; Τι θα είχαµε να κερδίσουµε από αυτό; ∆εν έχω να απαντήσω κάτι, να σου πω την αλήθεια, γιατί όταν κάποιος θέλει να βρει κάτι να πει, θα βρει. Γιατί πρέπει να µπαίνω στη διαδικασία να απαντώ; Και για τον χωρισµό το ακούµε εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά είµαστε µαζί ακόµη. (γέλιο)
Θα έκανες κάτι εκτός από µεσηµεριανό; Ποιο είναι το επόµενο βήµα;
Θέλω να κάνω σίγουρα κι άλλα πράγµατα στην τηλεόραση, εννοείται εδώ και χρόνια, όµως χωρίς να σηµαίνει ότι µε έχει κουράσει αυτό που κάνω τώρα. Απλώς είµαι υπερβολικά ανήσυχο πνεύµα. ∆εν επαναπαύοµαι ποτέ και πάντα σκέφτοµαι πολλά πράγµατα!
Νιώθεις ότι κάπου έχεις κουραστεί µε όλα όσα κάνεις; Σκέφτηκες να αφήσεις κάτι πίσω;
Καθόλου όµως. Πηγαίνω στη δουλειά µου µε το ίδιο κέφι όπως και πριν πολλά χρόνια, είναι κάτι που όχι µόνο δεν έχει µειωθεί, µπορώ να σου πω ότι αυξάνεται αυτό το κέφι, η όρεξη και το πάθος γι’ αυτό που κάνω. Κάνω τηλεόραση και ραδιόφωνο, τα αγαπώ και τα δύο πάρα πολύ για να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
Αν σου έλεγα να ξεκινήσεις ένα κανάλι στο YouTube, τι θα επέλεγες να κάνεις; Συνταγές; Θέµατα οµορφιάς; Θέµατα µητρότητας;
Θα επέλεγα να µην το κάνω. Πιστεύω πως όταν ανοίγεσαι πάρα πολύ, σίγουρα κάτι δεν θα κάνεις καλά. Θέλω να είµαι πολύ αφοσιωµένη στη δουλειά µου, έχω δύο µωρά, σύζυγο, οπότε καταλαβαίνεις ότι όλα χρειάζονται τον χρόνο τους και την αφοσίωσή τους. ∆εν θα ξεκινούσα κάτι άλλο γιατί αυτό σηµαίνει ότι θα µειωνόταν ακόµη περισσότερο ο χρόνος που θα έχω για το σπίτι µου.
Τα παιδιά τα χαίρεσαι όσο θες;
Με το χέρι στην καρδιά σού λέω πως όχι. Υπάρχει γονιός που δουλεύει και λέει ότι τα ευχαριστιέται και το απολαµβάνει όσο θέλει; Είναι συνέχεια η έγνοια µου να ισορροπήσω καλά τη δουλειά και την οικογένεια. ∆εν τα καταφέρνω πάντα όπως θα ήθελα.
Τι απολαµβάνεις να κάνεις µε αυτά;
Απολαµβάνω ακόµη και ένα απλό περπάτηµα, µια εκδροµή, να µαγειρέψουµε µαζί, να δούµε µία ταινία, να κυλιστούµε κάτω στο πάτωµα και το αγαπηµένο µας είναι ο χορός. Λατρεύω να τους βάζω µουσική και να χορεύουµε και τα ίδια το λατρεύουν.
Έχεις σχεδόν 100 χιλιάδες ακολούθους. Έχεις από τους πιο δυνατούς λογαριασµούς στο Instagram, οπότε επηρεάζεις κόσµο.
Νιώθω ευγνώµων στον κόσµο για όλα, όχι µόνο για τις 100 χιλιάδες του Instagram, για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που µε βάζει στο σπίτι του όλα αυτά τα χρόνια, για τον καθένα ξεχωριστά που µου δείχνει την αγάπη του µε τον δικό του τρόπο, είναι πολύ σπουδαίο αυτό για µένα… Και του δίνω τεράστια σηµασία, δεν το θεωρώ δεδοµένο ούτε αυτονόητο, το εκτιµώ απεριόριστα και σέβοµαι πάρα πολύ τον κόσµο.
Τι προσπαθείς να προβάλεις µέσα από τον λογαριασµό σου;
∆εν προσπαθώ να κάνω κάτι συγκεκριµένο, µοιράζοµαι κάποιες από τις δικές µου στιγµές, δεν έχω ιδέα από τα φίλτρα, δεν ξέρω καν αν έχω στο κινητό, δεν µε νοιάζει να προβάλω την τέλεια εικόνα, δεν µε νοιάζει να προβάλω την τέλεια οικογένεια, την τέλεια γυναίκα, την τέλεια καθηµερινότητα, δεν υπάρχουν όλα αυτά.
Πώς φροντίζεις τη Χριστιάνα;
Φροντίζω τον εαυτό µου, όχι σε υπερβολικό βαθµό, αλλά έχω ξεκινήσει το τελευταίο µεγάλο διάστηµα τη γυµναστική που νοµίζω ότι είναι από τα πιο όµορφα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό µου. Έχει αλλάξει πολύ τις αντοχές µου, τη δύναµή µου στην καθηµερινότητά µου µε τα µωρά, µε όλα αυτά τα οποία έχω να κάνω και νοµίζω ότι αξίζει τον κόπο όλοι µας όσο ζούµε να κάνουµε γυµναστική. Το συνειδητοποίησα όταν κατάλαβα πόσο πολύ λαχάνιαζα για να ανέβω µια σκάλα. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησα και το συνεχίζω, αυτό είναι το κίνητρό µου. Σε ό,τι έχει να κάνει µε τη διατροφή µου, µπορεί να προσέχω πέντε µέρες και την έκτη να κάνω πάρτι. Όλα όσα τρώω είναι σαν να έχω πάει σε πάρτι! Στην αισθητικό πηγαίνω για κάποια βασικά… Μη φανταστείς ότι όλη µέρα είµαι εκεί!
Όταν πιάνεις στο χέρι κινητό, τι ψάχνεις πρώτα; Συνταγές; Ρούχα, είδη για το σπίτι, είδη που αφορούν τα παιδιά; Παπούτσια;
Φωτογραφίες σίγουρα είναι το πρώτο. Ψάχνω και συνταγές πολλές φορές, παρόλο που έχω ήδη αρκετές από την εκποµπή και µετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα!
Ποιες θεωρείς τις πιο φωτεινές µέρες;
Η κάθε µέρα είναι φωτεινή. Αρκεί να µπορούµε να τη δούµε έτσι. Πιστεύω ότι η λύση σε αρκετά από τα θέµατα τα οποία αντιµετωπίζουµε όλοι µας είναι απλώς η οπτική µας. Σίγουρα όχι σε όλα αλλά σε αρκετά επηρεάζει αυτό.

Της Νατάσας Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες Ντέµης Σιρανίδης
Επιµέλεια φωτογράφισης Νατάσα Αλεξάνδρου
STYLING Χριστιάνα Χατζήκυριακου
ΜΑΛΛΙΑ Ελένη Σοφοκλέους (HairSpray)
ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ilona Garamvolgyi

Η συνέντευξη δημνοσιεύτηκε πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Beautiful People που κυκλοφόρσησε μαζί με το πακέτο της εφημερίδας Η Καθημερινή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση