ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Black Friday της Ramona Filip

Έβαλε 30% στις haute couture δημιουργίες της

«BlackFriday» ή αλλιώς «Μαύρη Παρασκευή» σήμερα 27 Νοεμβρίου και οι καταναλωτές ήδη από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν διαδικτυακά πλέον λόγω της πανδημία του κορωνοϊού- τις αγορές τους σε χαμηλότερες τιμές. Ο θεσμός της BlackFriday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν, διαφημίζουν και προωθούν επιλεγμένα προϊόντα σε (εξαιρετικά) δελεαστικές προσφορές για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές, αλλά και για πολλούς επιχειρηματίες, ως καλή ευκαιρία για πωλήσεις.

Ενώ περιμέναμε πώς και πώς να έρθει αυτή η μέρα με συγκλονιστικές εκπτώσεις πολλοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να μη ρίξουν τις τιμές τους τόσο, όσο θα ήθελαν οι καταναλωτές, αν αναλογιστούμε ότι στις ΗΠΑ που ξεκίνησε αυτή η συνήθεια οι προσφορές αγγίζουν τις περισσότερες φορές το 50-90%. Ανάμεσα σε αυτούς και η γνωστή σχεδιάστρια και επιχειρηματίας RamonaFilip η οποία πρωί πρωί φρόντισε να ενημερώσει τις πελάτισσες και τις φίλες της, μέσα από την ιστοσελίδα της, για τις προσφορές που έχει σε επιλεγμένες δημιουργίες. Συγκεκριμένα η σχεδιάστρια ονόμασε την κατηγορία αυτή fashion treat και αποφάσισε να βάλει 30% σε 5 δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Οι τιμές κάποιων ξεκινούν από €2800 και άλλων από €1100.

Δείτε τις:


Από πού πήρε το όνομα “BlackFriday”
Η αλήθεια είναι πως η “BlackFriday“ (ή αλλιώς “Μαύρη Παρασκευή”) έχει πλέον καθιερωθεί περισσότερο ως ένας θεσμός που ωφελεί τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τον καταναλωτή παγκοσμίως. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ από πού προέκυψε αυτό το περίεργο όνομα; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν διάφορες ερμηνείες. Η πρώτη μας ταξιδεύει στην δεκαετία του ’50 και τον εμπορικό κόσμο της εποχής, όπου οι έμποροι έκαναν τις εγγραφές στα λογιστικά τους βιβλία χειρόγραφα χρησιμοποιώντας μελάνι. Με το κόκκινο μελάνι σημείωναν το έλλειμμα και με το μαύρο μελάνι το κέρδος. Η ημέρα της εγγραφής λοιπόν έπεφτε συμπωματικά πάνω στο ξεκίνημα των χριστουγεννιάτικων αγορών, οπότε τα κέρδη ήταν πολλά και οι καταστηματάρχες χρειάζονταν μόνο μαύρο μελάνι. Και σύμφωνα με την πρώτη θεωρία λοιπόν από εκεί προέκυψε η ονομασία BlackFriday.

Η δεύτερη ερμηνεία για την «Μαύρη Παρασκευή» λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, επειδή η κίνηση των δρόμων εκείνη τη μέρα ήταν τεράστια. Ο λόγος που υπήρχε τόση κίνηση ήταν ο εξής: όλοι ζητούσαν άδεια λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου, οπότε γινόταν δύσκολη η δουλειά του τροχονόμου.
Μία νεότερη ερμηνεία που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου το 2013 θέλει την ημέρα αυτή να γίνονταν αγοραπωλησίες δούλων, όταν στην Αμερική ίσχυε ο θεσμός της δουλείας, πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ωστόσο, η ερμηνεία αυτή απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως από τους ιστορικούς.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση