ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Όταν γνώρισα τον Αβέρωφ, είπα ''Αμάν, πού πάω να μπλέξω;''»

Ποια η σχέση της Μαρίας Σελίπα με την πολιτική και τι θα άλλαζε, αν γίνει εκείνη η Πρώτη Κυρία

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Συνέντευξη στην Έλενα Θεοδώρου για την εκπομπή «Έλα Να Δεις» έδωσε το μεσημε΄ρι της Τρίτης (18/01) η σύζυγος του υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Μαρία Σελίπα.

Χαλαρή και ευδιάθετη, η υποψήφια Πρώτη Κυρία, άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε για τη σχέση της με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, για τη μητρ΄΄οτητα και το γιο τους, Περικλή, αλλά και για το πως είναι να ζεις δίπλα σε ένα πολιτικό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Έλενα Θεοδώρου τής έθεσε την ερώτηση: «Ποιο είναι το προφίλ της συζύγου ενός πολιτικού; Η ευθύνη της πολιτικής ζωής εσάς προσωπικά σας αγχώνει;» με τη Μαρία Σελίπα να απαντά: «Όταν γνώρισα τον Αβέρωφ, πέρασε από το νου μου, ότι ''Αμάν, πού πάω να μπλέξω; Τί είναι αυτή η πολιτική;''. Όμως πάρα πολύ γρήγορα ένιωσα ότι η ζωή δίπλα από έναν πολιτικό και η πολιτική αυτή καθ' αυτή, μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική. Και εξαρτάται, φυσικά, και πώς την ασκείς αυτήν την πολιτική. Δίπλα στον Αβέρωφ απολαμβάνω την πολιτική. Μια πολιτική που συνδυάζει τη γνώση με την πράξη και συνδυάζει, να μπορείς να κατανοείς ένα πρόβλημα και πρακτικά να το λύνεις».

Στη συνέχεια, η Μαρία Σελίπα αναφέρθηκε στο προφίλ της συζύγου ενός πολιτικού λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δυσκολεύομαι, να μιλώ για με΄να.. Όμως, μπορώ να σας πω, τι θεωρώ, ότι δεν πρέπει, να είναι η σύζυγος ενός πολτικού. Δεν πρέπει, να έχει τη δική της ατζέντα, ούτε να προσπαθεί η ίδια, να δημιουργήσει ένα κέντρο πολιτικής δύναμης παρά τω Προέδρω, γιατί, όταν ακούω αυτήν την πρόθεση ''παρά'', αμέσως συνειρμικά σκέφτομαι ''παράκεντρα'' και μετά ξεκινούν και τα παρατράγουδα κι εκεί υπάρχει πρόβλημα.. Στη δική μου περίπτωση έχω ως κανόνα, ότι ο Αβέρωφ είναι ο υποψήφιος, αυτός διεκδικεί την ψήφο και αυτός θα λογοδοτήσει απέναντι στο λαό».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Τέλος, στο ερώτημα της Έλενας Θεοδώρου, τί θα άλλαζε, αν εκλεγεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρος κι εκείνη γίνει η Πρώτη Κυρία,η Μαρία Σελίπα είπε: «Θα επανέλθω σε αυτό που είπα πριν.. Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι θεσμικός. Ο Πρόεδρος είναι, αυτός που πράττει και λογοδοτεί. Η Πρώτη Κυρία έχει θεσμικό ρόλο και αυτό προτίθεμαι, να κάνω. Τώρα, το πιο σημαντικό για μένα είναι, το πρώτο μέλημα και το καθημερινό μου μέλημα είναι, να φέρνω στον Πρόεδρο και στο Προεδρικό τη φωνή του καθημερινού ανθρώπου, τη φωνή των πολιτών».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση