ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι γόβες της Καρσερά που εντυπωσίασαν & οι φωτογραφίες από το dinner στο Προεδρικό

Στιγμιότυπα από το επίσημο δείπνο παρέθεσε, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλλα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Δέσποινα Άσπρου

Επίσημο δείπνο παρέθεσε, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλλα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου και κατά την διάρκειά του δήλωσε πως η  πρώτη ιστορική επίσκεψη Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο θα αποτελέσει το έναυσμα για ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεων μας, έτσι που το επίπεδο τους να αντανακλά τα ειλικρινή αισθήματα οικειότητας μεταξύ των λαών μας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η σύζυγος του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο Ματαρέλλα η θυγατέρα του και Πρώτη Κυρία της Ιταλίας, Λάουρα Ματαρέλλα.

Στο δείπνο παρακάθησαν, επίσης, η εκκλησιαστική, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, μέλη της Κυβέρνησης και άλλοι επίσημοι, μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και η τέως Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Στην προσφώνηση του στο δείπνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η πρώτη επίσκεψη Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί ένα γεγονός βαρύνουσας συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, όχι μόνο γιατί αποκαθιστά μια ιστορική παραδοξότητα, δεδομένων των στενών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και γιατί σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όπου είμαι σίγουρος πως οι σχέσεις θα καταστούν ακόμα πιο ισχυρές.

"Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι η επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου λαμβάνει χώρα τρεις μόλις μήνες μετά τη δική μου επίσκεψη εργασίας στη Ρώμη αναδεικνύει την κοινή μας βούληση για εντατικοποίηση των διμερών μας επαφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τις δύο χώρες τις συνδέει η Ιστορία, ο πολιτισμός, το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, η θάλασσα της Μεσογείου, προσθέτοντας ότι "εκπροσωπούμε δύο λαούς που από αρχαιοτάτων χρόνων συνδέονται στενά".

Ανέφερε ότι τεκμήρια αυτής της ιστορικής σύνδεσης βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την Κύπρο και κάποια από αυτά θα επισκεφθούν αύριο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μίλησε για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών  και τους κοινούς στόχους και προσεγγίσεις τόσο σε διμερή θέματα όσο και στα θέματα που απασχολούν την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Κύπρος συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό επίτευγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την ανεξαρτησία της το 1960.

Μίλησε για τη στενή συνεργασία Κύπρου-Ιταλίας όχι μόνο στο επίπεδο των 27, αλλά και σε επίπεδο των εννέα μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ, όπως επίσης και των πέντε μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ για θέματα μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ματαρέλλα είπε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψη στη Λευκωσία, η πρώτη ενός Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, αποκαθιστά μια καθυστέρηση και ένα κενό, δεδομένης της κοινής συμμετοχής στην ΕΕ και των άριστων διμερών σχέσεων.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, η επίσκεψη του στην Κύπρο να αποτελέσει μοχλό για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς σχέσης.

Όπως είδαμε μέσα από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα το κλείμα κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ενώ οι επίσημοι προσκεκλημένοι φάνηκε να το απόλαυσαν.

Για την περίσταση η Πρώτη Κυρία του νησιού μας επέλεξε να φορέσει ένα πολύ κομψό μπλε μίντι φόρεμα το οποίο συνδύασε με μαύρο καλσόν και μαύρες γόβες με φιόγκο στο πίσω μέρος, που αποτελούν μια από τις πιο hot τάσεις της σεζόν.

Σικάτη ήταν και η Πρώτη Κυρία της Ιταλίας, η οποία επένδυσε σε ένα διαχρονικό μαύρο φόρεμα μαζί με παλτό στην ίδια απόχρωση και μαύρες γόβες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση