ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκος Χριστοδουλίδης: Το σχόλιο για τις κόρες του

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στις τέσσερις κόρες του σε εμφάνισή του στο αρχαίο θέατρο Κουρίου

Δέσποινα Άσπρου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, στην εναρκτήρια τελετή του 38ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της WAGGGS (Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων), που φιλοξενεί στη χώρα μας το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

Στο χαιρετισμό του και όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο ΠτΔ ανέφερε ότι οι γυναίκες ήταν η ραχοκοκαλιά των κοινωνιών μας, τόσο των αρχαίων όσο και των σύγχρονων και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου οργανώσεων όπως η WAGGGS, στις προσπάθειες διασφάλισης των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών των γυναικών.

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως η  κυβέρνηση έχει εντάξει στο πρόγραμμά της συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων και εργάζεται εντατικά προς αυτόν τον στόχο.

Ο ίδιος, ανάμεσα σε άλλα έκανε και μια αναφορά στις τέσσερις κόρες του, τις οποίες ως γνωστό λατρεύει. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: «Ως πατέρας τεσσάρων κοριτσιών αυτό είναι ένα θέμα που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου. Ήδη υλοποιούνται μέτρα, όπως είναι η επέκταση παροχής διευκολύνσεων προς όφελος των οικογενειών, λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεων τους, καθώς και η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, αλλά και για να βελτιώσει τη θέση των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ενώ οι γυναίκες στηρίζονται και προστατεύονται μέσω νομοθεσίας, που για παράδειγμα, καταργεί τις διακρίσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς ή στις συντάξεις, προστατεύει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και εξασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον γι αυτές σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα».

Σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια, συνέχισε, αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, η ετοιμασία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συνεργασία της Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων και των αρμόδιων Υπουργείων, στα οποία έχουν οριστεί λειτουργοί για την προώθηση των θεμάτων ισότητας των φύλων κατά οριζόντιο τρόπο, σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι είναι σημαντικό, τα θέματα των γυναικών να βρίσκονται στο προσκήνιο, να έχουν εκπροσώπηση και θέσεις στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν στον τομέα της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να επιτύχουν σε όλους τους τομείς, όπως την εκπαίδευση, την αγορά εργασίας, την έρευνας, τις τέχνες και τον ακαδημαϊκό τομέα.


Πηγή φωτογραφίας: ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση