ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Η συνέντευξη τον Απρίλιο που προμήνυε τις δυσκολίες στον γάμο της

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Τον τελευταίο καιρό το όνομά τους ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.. Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Ευριπίδου και τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ζευγάρια της κυπριακής showbiz.

Ο έρωτας τους ξεκίνησε το 2012 και λίγο αργότερα ο γάμος στη Μύκονο τον Σεπτέμβριο του 2014 και ο ερχομός των δύο παιδιών τους, ολοκλήρωσε την ευτυχία τους.

Πρόσφατα άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη σχέση τους να περνάει κρίση μιας. Οι κοινές τους έξοδοι είναι ανύπαρκτες, γεγονός που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά.

 Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στη διευθύντρια του Beautiful People, Νατάσα Αλεξάνδρου, λίγους μήνες πριν, και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου, μιλώντας για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, τη βοήθεια που ζήτησε από ειδικό και τα νέα επαγγελµατικά της σχέδια. 

Τι είναι αυτό που θαυµάζεις σε µια γυναίκα;
Την αυτοπεποίθηση, τον δυναµισµό, τους ρόλους που καλείται να αναλάβει και είναι πάρα πολλοί και το αντιλαµβάνοµαι τώρα µε δύο µωρά. Θαυµάζω την κάθε γυναίκα που µπαίνει στη διαδικασία να κάνει παιδιά και να κυνηγά την καριέρα της ταυτόχρονα.
Είσαι από τις γυναίκες που όταν δουν µια ωραία γυναίκα το λένε;
Ναι, εννοείται. ∆εν µπορείς να καταλάβεις πόσο χαίροµαι όταν βλέπω µια γυναίκα να περιποιείται τον εαυτό της. Μου δίνει µια αισιοδοξία…
Είµαστε πιο αυστηρές από τους άντρες ως προς το ποια είναι η ωραία;
Ναι, είµαστε, εγώ το λέω κιόλας, αλλά δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγµα να ακούς κοµπλιµέντα από άλλες γυναίκες. Για µένα είναι σηµαντικό και εγώ αν δω κάτι και µ’ αρέσει, θα το πω, γιατί ξέρω πόσο ωραία θα νιώσει. Και µακάρι να το κάνουν και άλλες γυναίκες. Σε µένα έτυχε πολλές φορές και οφείλω να οµολογήσω ότι µε κάνει και νιώθω πολύ όµορφα.
∆υο παιδιά, σχολή, διαδίκτυο, µακιγιάζ, ραδιόφωνο… Βρίσκεις χρόνο για σένα;
Μετά που τελείωσα τον θηλασµό, υποσχέθηκα στον εαυτό µου ότι θα βρίσκω έστω µία ώρα την ηµέρα για µένα και το τηρώ κάθε µέρα. Θήλασα για 8 µήνες. Ήταν εύκολο και λόγω καραντίνας αφού ήµουν στο σπίτι µε το µωρό. Όµως, ψυχολογικά και ορµονικά µού στοίχισε πάρα πολύ. Είχα πολλές εναλλαγές της διάθεσης.
Ένα χρόνο µετά τη γέννηση του µικρού νιώθεις ότι κάνεις µια δυναµική επιστροφή;
Υπάρχει µια σταδιακή δυναµική επιστροφή, και σωµατική και ψυχική. Το έχω τροµερή ανάγκη µετά τη χρονιά που πέρασε. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγµή να απολαύσω και τον εαυτό µου.
Νιώθεις πιο γυναίκα από ποτέ;
Ναι, 100%. Νιώθω πιο σίγουρη από ποτέ για όλα. Νιώθω ότι, αν δεν είµαι εγώ καλά, δεν µπορεί να είναι κανένας καλά γύρω µου, οπότε προτεραιότητα είναι ο εαυτός µου και τα µωρά µου και µετά όλα τα υπόλοιπα. Μετά από πολλές ώριµες κινήσεις στη ζωή µου, θεωρώ ότι οδεύω στο να βρω ουσιαστικά 100% την Κωνσταντίνα.
Πεθύµησες να δουλέψεις στην τηλεόραση;
Όχι, δεν πεθύµησα να δουλεύω στην τηλεόραση. ∆εν µου λείπει το να δουλεύω στην τηλεόραση γιατί η δουλειά στην τηλεόραση κρύβει πάρα πολλά και τα περισσότερα είναι τοξικά. ∆εν είµαι από αυτές που ωραιοποιούν καταστάσεις. Αγαπώ την τηλεόραση, αγαπώ τη δουλειά µου, αγαπώ να δουλεύω στην τηλεόραση.
Σε τι πόστο θα έβλεπες την Κωνσταντίνα τηλεοπτικά;
Σε πολλά πόστα, τα οποία προετοιµάζω.
∆έχτηκες κάποια πρόταση;
Ναι, την οποία συζητούµε µε σεβασµό και ενθουσιασµό, κάτι που έχω ανάγκη. Τον σεβασµό και την ηρεµία τα χρειάζοµαι περισσότερο απ’ όλα στον χώρο της τηλεόρασης. Αν τα βρω και καταλήξουµε στα πράγµατα που έχω στο µυαλό µου, θεωρώ ότι µε τη νέα σεζόν θα έχουµε ωραία πράγµατα.
Σε ποια πρόταση θα έλεγες «ναι»;
∆εν θέλω να αποκλείσω τίποτα γιατί δεν θέλω να λέω «ποτέ» στη ζωή µου γιατί αυτοαναιρούµαι συνέχεια. Θέλω να ζυγίσω την πρόταση που έχω µπροστά µου και να δω τι µου ταιριάζει περισσότερο για να είµαι και εγώ ήρεµη ψυχικά. ∆εν διαπραγµατεύοµαι την ψυχική µου ηρεµία. Θα µε έβλεπα σε ένα βραδινό σόου, θα µε έβλεπα σε ένα talk show µε καλεσµένο, θα µε έβλεπα σε µια ψυχαγωγική εκποµπή, σε εκποµπή µόδας.
Πώς σχολιάζεις την επιστροφή της Μενεγάκη;
∆εν µπορώ να φανταστώ την Ελένη Μενεγάκη εκτός τηλεόρασης, θα είναι και εκείνη δυστυχισµένη, θα είναι και ο κόσµος της δυστυχισµένος. Είναι µια γυναίκα που εγώ δεν τη χορταίνω. Σαν τη Μενεγάκη δεν υπάρχει καµιά.
Είσαι µια πολύ λαµπερή προσωπικότητα. Πόση δουλειά χρειάζεται να είσαι έτσι; Και εσωτερική αλλά και εξωτερική;
Βλέπω πώς µε αντιµετώπιζε ο κόσµος και οι γύρω µου όταν δεν ήµουν καλά µέσα στη χρονιά που πέρασε, και βλέπω πώς µε αντιµετωπίζει ο κόσµος τώρα που άρχισα και βρίσκω τον εαυτό µου µετά από αυτά όλα που πέρασα γιατί ήταν µια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για µένα. Μόνο και µόνο επειδή αγάπησα τον εαυτό µου περισσότερο, νιώθω ότι το εκπέµπω και στους υπόλοιπους γύρω µου και νιώθω και την αντίδρασή τους. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. ∆εν µπορείς να είσαι κάθε µέρα µε την ίδια διάθεση αλλά πρέπει να το δουλέψεις.
Κρατάς ισορροπίες στη ζωή σου; Οικογένεια, παιδιά…
Γι‘ αυτό λέω ότι ήταν µια πολύ δύσκολη χρονιά γιατί είχα χάσει τις ισορροπίες µου. Μετά τη γέννα άλλαξαν ισορροπίες, ήταν και η καραντίνα, αλλαγές στη δουλειά, πολλές απαιτήσεις επαγγελµατικά και προσωπικά. Συν οι ορµόνες που έκαναν πάρτι από την εγκυµοσύνη και µετά και, λόγω του ότι θήλαζα τόσο καιρό, τώρα ξεκίνησα να ηρεµώ.
Ζήτησες τη βοήθεια ειδικού;
Βεβαίως, θεωρώ ότι τις συµβουλές ειδικών πρέπει να τις παίρνουµε και να τις δεχόµαστε όλοι.
Πότε ένιωσες αυτή την ανάγκη;
Όταν ξεκίνησα να µη βρίσκω δικές µου λύσεις. Περίπου έξι µήνες µετά τη γέννηση του Νικόλα, ο οποίος ήρθε στη ζωή µας και µας έφερε µόνο χαρές, χαµόγελα και ευγνωµοσύνη. Είναι ένα απίστευτα γλυκό και χαµογελαστό µωρό που ήρθε µέσα σε µια πολύ δύσκολη στιγµή στη ζωή µας και έφερε φως σε όλους µας.
Υπάρχει το ενδεχόµενο να πέρασες επιλόχεια κατάθλιψη;
∆εν ξέρω αν θα µπορούσα να το προσδιορίσω αλλά σίγουρα ήταν µια πολύ µελαγχολική περίοδος στη ζωή µου όπου άλλαξαν πολλές ισορροπίες και ταρακουνήθηκαν πολλά µέσα µου. Όλοι ζήσαµε µια πολύ καταθλιπτική κατάσταση µέσα στη χρονιά που πέρασε, πολλές αρνητικές πληροφορίες µαζί.
Αν σου έλεγα να βάλεις σε ένα παζλ στιγµές ευτυχίας, ποιες εικόνες θα έβαζες;
Τις επαγγελµατικές µου επιτυχίες στην τηλεόραση, τη δηµιουργία της σχολής µου, τη γέννα της Αριάδνης, τη γέννηση του Νικόλα, τον γάµο µου, τη δηµιουργία του 21:21 cosmetics και πολλές καλοκαιρινές στιγµές µε τους γονείς και τον αδελφό µου.

 Ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της Νικόλα, είχε αναφέρει: «Υπάρχει µια σταδιακή δυναµική επιστροφή, και σωµατική και ψυχική. Το έχω τροµερή ανάγκη µετά τη χρονιά που πέρασε. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγµή να απολαύσω και τον εαυτό µου».

 

 

 

 Με όλο αυτό που βγήκε µε το #metoo πώς αντέδρασες;
Ξέρω πολλά χρόνια ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά µονοπάτια όχι µόνο στον χώρο του θεάτρου αλλά και στους χώρους της µόδας, του τραγουδιού, του πολιτισµού, σε όλες τις δουλειές… Ακόµα και στον χώρο των µίντια σε σηµείο που κι εγώ έζησα άβολες καταστάσεις.
Σου έχει τύχει ποτέ;
Βέβαια και όχι µόνο µία φορά. Και στον χώρο των µίντια και του µόντελινγκ και του αθλητισµού. Βέβαια µου έχει τύχει και µάλιστα πολύ άσχηµος επαγγελµατικός εκφοβισµός στα µίντια, τον οποίο βίωνα για πολλά χρόνια, µε το που ξεκίνησα την καριέρα µου στην τηλεόραση. Ήταν πολύ έντονο… Υπήρχαν στιγµές που ήµουν στα πατώµατα και έκλαιγα χωρίς να µπορώ να δεχτώ ότι θα νικηθώ.
Πώς αντέδρασες σε όλο αυτό;
Μιλούσα αλλά δεν έβρισκα τη στήριξη που έπρεπε γιατί αυτά συνήθως συγκαλύπτονται από ανθρώπους που βρίσκονται σε πιο υψηλές θέσεις. Το έζησα στο 100%. Εκφοβισµός ισχύος που είχε και σεξουαλικό υπόβαθρο. Υπονοούµενα που προσβάλλουν, που σε κάνουν να νιώθεις ότι υπερβαίνει ο άλλος τα όρια φέρνοντάς σε σε πολύ άσχηµη ψυχολογική κατάσταση. Κι εσύ να µην µπορείς να αντιδράσεις γιατί ξέρεις ότι απειλείται η θέση σου ως νεαρή στον χώρο. Ξεπερνούσε κόκκινες γραµµές και όχι, δεν ήµουν παράλογη. ∆εν ήταν µόνο ένα απλό φλερτ. Το κατήγγειλα σε αυτούς που πίστευα ότι θα έκαναν κάτι αλλά δεν έγινε.
Συνάντησες ξανά αυτό το πρόσωπο κάποια στιγµή;
Ναι, και µου ζήτησε συγγνώµη µετά από πολλά χρόνια.
Πώς το αντιµετώπιζες;
Με δυναµισµό, έστω και αν πληγωνόµουν, πάντα έβαζα τα όριά µου. Ακόµα και από µικρή. Και στην Ελλάδα µού έτυχε πολύ έντονα όταν πήγα να δουλέψω ως µοντέλο. Και εκεί τα παράτησα και ήρθα στην Κύπρο, γι’ αυτό και µπήκα µε πολλή αφοσίωση στον χώρο του µόντελινγκ στην Κύπρο και είπα πλέον ότι θα υπάρξει µια σωστή σχολή που στόχος της είναι να ασχοληθεί µε τη µόδα, µε τη θηλυκότητα, µε την αγάπη προς τη γυναίκα. Ορκίστηκα ότι θα κάνω τα πάντα για να παραµείνει ανοικτή για πολλά χρόνια για να προσφέρω την ασφάλεια σε αυτά τα κορίτσια που µ’ εµπιστεύονται. Ήταν η αφορµή να το κάνω αυτό.
Στην Αθήνα τι είχε συµβεί;
Συγκεκριµένα, είχα να πάω σε µια δουλειά και πήγα µε τον αδελφό µου, δεν του επέτρεψαν να µπει µέσα. Την εποµένη µε πήρε το πρακτορείο και διέκοψε τη συνεργασία από τη στιγµή που πήγα στη δουλειά µε τον αδελφό µου. Και ήµουν µόλις 18 χρονών. Άλλαξα πρακτορείο, ξανάζησα τα ίδια, είπα ότι δεν υπάρχει σωτηρία και ήρθα πίσω.

 

Ετοίµασες κάτι µε πολλή αγάπη… Φρέσκο και πολύ ροζ επιχειρηµατικό βήµα…
Με πολλή χαρά θέλω να σας µιλήσω γι’ αυτό γιατί ήταν ένα όνειρο ζωής που είχα µε την κολλητή µου και make up artist Έλενα Θεοδώρου, µε την οποία µας συνδέει µια σχέση που κρατάει πολλά χρόνια, και επαγγελµατική και φιλική. ∆οκιµάζοντας κάποια προϊόντα µακιγιάζ, γεννήθηκε και η ιδέα να κάνουµε ένα µεγάλο βήµα επιχειρηµατικά και να µπούµε στη διαδικασία να φτιάξουµε το δικό µας brand µε το δικό µας στίγµα και ύφος. Πολύ κοριτσίστικο, πολύ ροζ, θέλαµε να διαφοροποιηθούµε απ’ ό,τι υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγµή και µε τις γνώσεις της Έλενας επιλέξαµε µε πολλή αγάπη και προσοχή τα προϊόντα µας. Το λανσάρισµά τους έγινε µέσα στην καραντίνα και µας έδειξαν οι γυναίκες πόσο πολύ το είχαν ανάγκη, ειδικά σε µια τέτοια δύσκολη περίοδο.
Η ονοµασία 21:21 cosmetics είναι δική σας;
Είναι δική µας, εµείς τη δηµιουργήσαµε και είναι ένα µυστικό το οποίο το κρατήσαµε για µας µέχρι τη στιγµή που θα γίνει η αποκάλυψη. Έχει να κάνει µε τη σχέση µας και είµαστε πολύ περήφανες γιατί το αγκάλιασαν οι γυναίκες.
Τι ζητούν περισσότερο;
Ζητάνε κραγιόν. Και ναι, οι γυναίκες επενδύουν στο µακιγιάζ τους. Θέλουν να βαφτούν και να βγουν έξω, αφού τις κάνει να νιώθουν όµορφα. Γενικά, είναι κάτι που τις βοηθά να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους µε ένα καλό µακιγιάζ.
Εσύ τι µακιγιάζ προτιµάς να κάνεις;
Καθηµερινά κάνω απλό µακιγιάζ. Θα βάλω το foundation µου, το ρουζ µου, θα βάλω µάσκαρα, θα φτιάξω το φρύδι µου και θα βάλω το µατ κραγιόν µου που συνήθως είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις γιατί δεν θέλω να είµαι πάρα πολύ έντονη τις καθηµερινές. Κόκκινο κραγιόν βάζω όταν δεν νιώθω καλά ή το βάζω όταν φορώ σκούρα χρώµατα ή όταν χρειάζεται να πάω κάπου εκτάκτως και δεν έχω πολύ χρόνο να βαφτώ. Βάζω απλώς µια µάσκαρα και το κόκκινο κραγιόν που µε βοηθούν να φαίνοµαι βαµµένη. Όταν έχω χρόνο να βαφτώ, θα τονίσω τα µάτια αντί για τα χείλη µε ένα smoky eye σε γήινες αποχρώσεις.
Μέσα στην τσάντα σου τι υπάρχει;
Μάσκαρα, το µατ κραγιόν µου και το µολύβι των φρυδιών.
Μια συµβουλή για µακιγιάζ που θα ήθελες να δώσεις;
Το φρύδι. Μου το λέει χρόνια η Έλενα: «∆εν πρέπει να φεύγεις από το σπίτι χωρίς να φτιάχνεις το φρύδι σου». Θεωρώ ότι αυτό αλλάζει το βλέµµα και το πρόσωπο. Κάνει το πρόσωπο συµµετρικό και το βλέµµα πιο έντονο.
Με την εισβολή των σόσιαλ µίντια δεν δηµιουργείται µια ανασφάλεια για το ποια είναι το πρότυπα σήµερα;
Είναι και ένα µάθηµα το οποίο συζητάµε στη σχολή. ∆εν υπάρχει τίποτα τέλειο και τίποτα όπως φαίνεται στα σόσιαλ µίντια. Προσπαθώ κι εγώ µέσα από τους δικούς µου λογαριασµούς -γιατί ξέρω ότι ως ένα σηµείο επηρεάζω µια οµάδα ανθρώπων- να είµαι όσο πιο αληθινή γίνεται. Υπάρχουν φορές που θα βάλω και τα φίλτρα µου και υπάρχουν που δεν θα τα βάλω. Υπάρχουν στιγµές που θα δείξω και τα ελαττώµατα του σώµατός µου και του προσώπου µου γιατί κανένας δεν είναι τέλειος. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι έφηβοι γιατί τίποτα δεν είναι αληθινό και να µην επηρεάζονται τόσο από τους influencers, οι οποίοι από την πλευρά τους πρέπει σιγά-σιγά να καταλάβουν πόση επιρροή έχουν στους νέους.
Υπάρχουν φορές που δεν σ’ αρέσει κάτι στην Κωνσταντίνα; Αν ναι, τι; Προσπαθείς να το αλλάξεις;
Πολλά πράγµατα δεν µου αρέσουν και όσο µεγαλώνω αντιλαµβάνοµαι τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα µου. Ναι µεν είναι δύσκολο κάποια πράγµατα να τα αλλάξω, αλλά µε δουλειά µπορώ να τα βελτιώσω αρκεί να το θέλω. Θέλω να αλλάξω τον τρόπο που αντιµετωπίζω κάποιες καταστάσεις. Είµαι των άκρων. Είτε θα ενθουσιαστώ πολύ γρήγορα είτε θα στεναχωρηθώ και θα πέσω στα πατώµατα όταν µε ενοχλήσει κάτι ή πάρω κάτι κατάκαρδα. Θα ήθελα να χειρίζοµαι κάποια πράγµατα αλλιώς, να είµαι πιο ρεαλίστρια και όχι τόσο ροµαντική. Όσο µεγαλώνω, νοµίζω ότι προσγειώνοµαι σιγά-σιγά και αυτό µ’ αρέσει. Και προσπαθώ να το περάσω και στα µωρά µου ότι δεν υπάρχει ροζ συννεφάκι και δεν είναι όλα αγγελικά πλασµένα. Θα βρουν δυσκολίες και πρέπει να είναι ανθεκτικά.
Ξέρω ότι προωθείς διάφορα άλλα προϊόντα από το Instagram. Αυτά τα προϊόντα τα χρησιµοποιείς κι εσύ στην καθηµερινότητά σου;
Οτιδήποτε φωτογραφίζω και µπαίνει στο προφίλ µου το δοκιµάζω. Ξέρω ότι µπορώ να επηρεάσω και δεν θα ήθελα να επηρεάσω για κάτι που δεν θα έκανε καλό στην οποιανδήποτε. Εννοείται ότι τα χρησιµοποιώ κι εγώ στην καθηµερινότητά µου.
Πιστεύεις ότι κάποιοι influencers κερδίζουν τόσα χρήµατα από την προώθηση προϊόντων µέσω του Instagram που δεν χρειάζεται να δουλεύουν;
Είναι λίγοι οι άνθρωποι στην Κύπρο µε δυνατούς λογαριασµούς. Μετρηµένοι στο ένα χέρι. Εκείνοι µπορούν να ζήσουν µε τα χρήµατα που παίρνουν µε τις συνεργασίες που κάνουν. Υπάρχουν λεφτά στο Instagram. Και αυτοί οι λίγοι ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά. ∆εν είναι σουπερµάρκετ, δεν τα διαφηµίζουν όλα για λίγα λεφτά ή δωρεάν επειδή τους έστειλαν δώρα. Όµως, το βρίσκω πολύ αφελές να θεωρείς ένα µόνιµο εισόδηµα τα λεφτά από τα σόσιαλ. Είναι πολύ ρευστό, µπορεί να αλλάξει σε δύο µήνες ή σε ένα χρόνο.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

See Through my Eyes

See Through my Eyes

Ατομική έκθεση Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα
Μαριλού Χατζηκλεάνθους
 |  ΚΥΠΡΟΣ