ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αλέξια ερμηνεύει τον Εθνικό Ύμνο στη Νέα Υόρκη και συγκλονίζει

Δείτε το βίντεο

Με μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, η Αλέξια ερμήνευσε ακαπέλα τον Εθνικό Ύμνο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μετά την παρέλαση και τους καθιερωμένους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου, με το γεγονός να γίνεται γνωστό μέσα από μερικές αναρτήσεις της ίδιας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου, ήταν ιδιαίτερης σημασίας καθώς ήταν αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Με το τέλος τους, και όπως είπαμε και πιο πριν, η Κύπρια ερμηνεύτρια έκανε μια ξεχωριστή ανάρτηση, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως η συγκίνησή της ήταν τεράστια.

Αυτούσια η ανάρτησή της

"Είμαι βαθειά συγκινημένη που είχα την τιμή να τραγουδήσω τον Εθνικό μας Ύμνο, εκπροσωπώντας την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελληνική και Κυπριακή Ομογένεια, στην παρέλαση για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 14 Απριλίου. Κατ’ αυτήν την ημέρα, παρέλασαν πλήθος Ελλήνων, Κυπρίων και Φιλελλήνων, για να τιμήσουν την μνήμη των Προγόνων.

Η συγκίνηση μου καθώς τραγουδούσα τον Εθνικό Ύμνο ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, της πατρίδας μου, που ακόμα υφίσταται.

Ήταν τιμή μου να περπατήσω στον ίδιο δρόμο, μαζί με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδας και την Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, που ιδρύθηκε το 1840, όπως και με δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων και Κυπρίων που εκπροσωπούσαν τις ενορίες, τις εκκλησίες, τα νησιά, τις κοινότητες, τις πόλεις τους, την ιστορία τους, εδώ στην Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα μας.

Μαζί μας περπατούσαν και οι Πρόγονοι μας τους οποίους τιμήσαμε, τους αισθανόμασταν δίπλα μας. Ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, και η Φωνή του Ελληνισμού ήχησε και αντήχησε στην καρδιά της Νέα Υόρκης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by A L E X I A (@alexia_vassiliou)

Δείτε απόσπασμα από την ώρα που ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο:

Να σημειώσουμε πως η φετινή Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης ήταν μια από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας, με χιλάδες άτομα κάθε ηλικίας να κάνουν παρέλαση, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, πολλά φορώντας, μάλιστα, εθνικές ενδυμασίες. Χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Alexia  |  USA  |  NY  |  Νέα Υόρκη  |  Αλέξια  |  Κύπρος  | 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA