ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Καρσερά με την τάση που δεν περιμέναμε να φορέσει & η Δημητρίου με ρομαντικό φόρεμα

Οι στυλιστικές επιλογές των δύο γυναικών της πολιτικής που κάθε άλλο παρά αδιάφορες πέρασαν

Δέσποινα Άσπρου

Οι στυλιστικές επιλογές των γυναικών στην πολιτική μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση σε διάφορους τομείς και αυτό, κάθε άλλο παρά μυστικό είναι. Ο τρόπος, άλλωστε, που μια γυναίκα επιλέγει να εμφανίζεται δημόσια, αντανακλά την προσωπικότητά της, τις αξίες της, ενώ η επιλογή της ενδυμασίας, του χτενίσματος και του μακιγιάζ μπορεί να δώσει ένα μήνυμα σχετικά με τον χαρακτήρα και τις προτεραιότητές της. Την ίδια στιγμή, οι επιλογές στυλ μπορούν να μεταφέρουν σημαντικά μηνύματα και συμβολισμούς. Για παράδειγμα, μια γυναίκα πολιτικός μπορεί να επιλέξει να φορέσει χρώματα ή ρούχα που συμβολίζουν την αλληλεγγύη ή την ανεξαρτησία, με την λίστα φυσικά να μην περιορίζεται εδώ. Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, πολλές φορές, οι στυλιστικές επιλογές μπορεί και να μην κρύβουν τίποτα, να είναι απλώς οι τάσεις της εποχής - προσαρμοσμένες στα δικά τους μέτρα. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε ήταν αυτές της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά και της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί, η σύζυγος του Νίκου Χριστοδουλίδη η οποία βρέθηκε στη τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών (ΚΟΕΟ), στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, με εκατοντάδες πολίτες να χειροκροτούν και να επευφημούν τους αθλητές, υπό το σύνθημα «Μαζί δυνατοί – Μαζί νικητές» επέλεξε να φορέσει μια τάση, η οποία δεν είναι και τόσο συνδεδεμένη με τις δημόσιες εμφανίσεις των Πρώτων Κυριών. Ο λόγος για το denim trend, το οποίο ωστόσο θεωρείται μια από τις κορυφαίες τάσεις της άνοιξης. Συγκεκριμένα, η Πρώτη Κυρία επέλεξε να φορέσει ένα denim κουστούμι, το οποίο συνδύασε με λευκό T-shirt. Αν και απρόσμενη στυλιστική επιλογή, πρόκεται για μια πολύ κομψή εμφάνιση που ταιριάζει ιδιαίτερα στην Φιλίππα Καρσερά.

Με αφορμή το look της Πρώτης Κυρίας, αξίζει να θυμίσουμε ότι το 2024 το denim ξεχωρίζει για τον tailored χαρακτήρα του, με το τζιν κουστούμι με βερμούδα να προτάθηκε έντονα από τον Valentino και το denim smart-chic να αποτελεί μια από τις τοπ προτάσεις του Chanel. Αν και σίγουρα τα παραδείγματα είναι πολλά, ας περιοριστούμε απλώς να πούμε πως οι πασαρέλες της άνοιξης επιβεβαίωσαν τη λιτή προσέγγιση στο καθημερινό ντύσιμο, τις λεπτές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τις relaxed σιλουέτες που υμνούν την πρακτικότητα.

Εξίσου εντυπωσιακή στυλιστική επιλογή είδαμε και από την Αννίτα Δημητρίου, με την Πρόεδρο της Βουλής να επιλέγει σε πρόσφατη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η ίδια επέλεξε ένα ρομαντικό μίντι μοβ φόρεμα με φαρδιά μανίκια και σούρα στη μέση, λεπτομέρεια που δημιουργούσε την εντύπωσ ζώνης και πρόσθετε αέρα θηλυκότητα και κομψότητα στην εμφάνισή της. Τόσο το εν λόγω στυλο φορέματα, όσο και οι παστέλ αποχρώσεις είναι επίσης από τις πιο hot τάσεις της ανοιξιάτικης μόδας.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA