ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φιλίππα Καρσερά: Η chic βραδινή εμφάνιση με μπλε ηλεκτρίκ φόρεμα

Τι κρύβεται πίσω από την bold εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας

Δέσποινα Άσπρου

Με μπλε χρώμα φωταγωγήθηκε το Προεδρικό την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, με την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Νοσημάτων με τίτλο «Είμαστε όλοι σπάνιοι», να τελέστηκε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά-Χριστοδουλίδη.

Αναλυτικότερα, το Προεδρικό φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων και του κοινού για τις Σπάνιες Παθήσεις, καθώς και για τις πολλαπλές και πολυδιάστατες συνέπειές τους στη ζωή των ασθενών, ενώ με το ίδιο χρώμα ντύθηκε και η Φιλίππα Καρσερά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το δικό της μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει  για τις Σπάνιες Παθήσεις. Συγκεκριμένα, η Πρώτη Κυρία επένδυσε σε ένα μπλε ηλεκτρίκ φόρεμα, με την εμφάνισή της να ολοκληρώνεται με μαύρες γόβες και καλσόν στην ίδια απόχρωση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός Υγείας είπε: "Σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν μάχη καθημερινά με ασθένειες που είναι σπάνιες στην εμφάνισή τους αλλά όχι στην αξία της προσοχής μας", επισημαίνοντας ότι "είναι καθήκον μας ως κοινωνίας, να σταθούμε στο πλευρό τους, να τους παράσχουμε στήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται και να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους ακούγονται και οι ανάγκες τους ως πολιτών γίνονται αντιληπτές".

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ο ίδιος είπε, η Κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για βελτίωση της περίθαλψης και της υποστήριξης των ατόμων με σπάνια νοσήματα. "Το Υπουργείο Υγείας, και μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας στηρίζει την παροχή ολιστικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας ειδικά για τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα", τόνισε ο κ. Δαμιανός. "Συνεργαζόμαστε στενά με τις ειδικευμένες ομάδες επαγγελματιών υγείας, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τη διάγνωση και τη θεραπεία αλλά και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που απαιτείται, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα είναι ιδιαίτερες και απαιτούν πολυεπιστημονική συνεργασία και την υποστήριξη όλων μας", πρόσθεσε. "Ωστόσο, οι προκλήσεις δεν είναι μόνο διοικητικές ή νομοθετικές, αλλά και κοινωνικές. Χρειαζόμαστε πραγματική αλλαγή νοοτροπίας και στάσης έναντι των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα. Χρειαζόμαστε κατανόηση και αλληλεγγύη", υπέδειξε ο Υπουργός Υγείας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση