ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
10° Λευκωσία,
26 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Δήμητρα Μακρυγιάννη: Είναι ή όχι εμβολιασμένη;

Η παρουσιάστρια, στην πρώτη φωτογράφηση της χρονιάς, µιλά για την πανδηµία, τον γάµο, τα σχέδια για ένα µωρό και η λεκτική κακοποίηση που βίωσε.

Νατάσα Αλεξάνδρου

alexandroun@sppmedia.com

Της Νατάσας Αλεξάνδρου 

- - - - - 

Πού σε βρήκε ο νέος χρόνος;
Στον καναπέ µε πιτζάµες. Ήταν µέρα που εργαζόµουν, πήγα αργά στο σπίτι και το µόνο που ήθελα ήταν να χαλαρώσω.

Τι θα ήθελες να κάνεις πραγµατικά την Πρωτοχρονιά;
Πάντα τέτοια µέρα συνήθιζα να την περνάω στο σπίτι µε την οικογένεια, έτσι δεν αλλάξανε και πολύ τα σχέδιά µου. Γενικότερα σε αυτές τις µέρες δεν δίνω κάποια ιδιαίτερη σηµασία, πέρα από το ότι θέλω να τις περνάω µε τους δικούς µου.

Ποια είναι τα δικά σου new years resolutions;
Ξεκινώ µε την υγεία, να είµαστε όλοι υγιείς, είναι ό,τι πιο πολύτιµο µπορούµε να έχουµε. Από εκεί και έπειτα, ένας στόχος που θέτω για τη νέα χρονιά είναι η ηρεµία της ψυχής. Μακριά από τοξικότητες που δηλητηριάζουν την καθηµερινότητά µου.

Τι θα ήθελες να σου φέρει το 2022;
Χαρούµενες στιγµές, έχουµε χάσει πολλές µε όλα αυτά που ζούµε, εποµένως θα ήθελα να αναπληρώσω όλα τα χαµένα. Ταξίδια γιατί τα λατρεύω και γιατί όχι και ένα µωράκι.

Είσαι στην πρώτη γραµµή των ειδήσεων; Νιώθεις ότι κάποιες στιγµές σε καταβάλλει σαν άτοµο όλο αυτό που συµβαίνει µε την πανδηµία; Πώς το διαχειρίζεσαι;
Σαφώς και µε καταβάλλει γιατί πάνω απ’ όλα είµαστε άνθρωποι. Έχει αλλάξει όλη µας η ζωή από τη µια µέρα στην άλλη. Την ώρα όµως της δουλειάς προέχει ο επαγγελµατισµός σε συνδυασµό πάντα µε την ευαισθησία που έχω µάθει να βλέπω πράγµατα και καταστάσεις.

Εσύ έχεις νοσήσει;
Όχι δεν έχω νοσήσει. Η µάσκα, η καλή απολύµανση χεριών και όσο γίνεται οι αποστάσεις έχουν γίνει πλέον κοµµάτι της καθηµερινότητας.

Υπήρξε κάποια στιγµή που σε έκανε να νιώσεις άβολα στον αέρα;
Όχι ακριβώς άβολα αλλά σίγουρα ναι περίεργα. Ήταν περίπτωση µε καλεσµένο που απαντούσε εντελώς µονολεκτικά κάτι που το κάνει εξαιρετικά δύσκολο.

Ποιες συνήθειες άλλαξες µέσα από όλη αυτή τη δοκιµασία;
Το γεγονός ότι δίνουµε περισσότερη σηµασία στην υγεία µας από µόνο του είναι κάτι που το βρίσκω άκρως θετικό.

Είσαι εµβολιασµένη; Είσαι από κείνους που ακούν την επιστήµη ή θεωρείς ότι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση ο εµβολιασµός;
Έχω εµβολιαστεί. Η όλη ιστορία µε τον κορωνοϊό έχει συνταράξει τον κόσµο µας. Έκανα αυτό που κάνω πάντα όταν πρόκειται για θέµατα υγείας. Μίλησα, συµβουλεύτηκα τους γιατρούς που εµπιστεύοµαι, µου έλυσαν όλες µου τις απορίες και ακολούθησα το δρόµο της επιστήµης, όπως κάνω και σε κάθε άλλο θέµα που αφορά την υγεία.

Στην περίπτωση που είσαι εµβολιασµένη τι µήνυµα θα έστελνες στους ανεµβολίαστους;
Είµαι της άποψης πως πρέπει να ζυγίζουµε µε πολύ - πολύ προσεκτικό τρόπο οτιδήποτε έχει να κάνει µε την υγεία µας και των δικών µας ανθρώπων και να απευθυνόµαστε σε αυτούς που γνωρίζουν.

Θεωρείς ότι ο κόσµος έχει ξεφύγει µε όλα αυτά που συµβαίνουν;
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως ο κόσµος έχει κουραστεί µε όσα βιώνουµε και καλό θα ήταν να γίνουµε ένα και να παλέψουµε πρόσωπο µε πρόσωπο τον εχθρό που έχουµε απέναντί µας.

Υπήρξαν στιγµές που µπορεί να διαφώνησες µε την παρουσίαση µιας είδησης για την πανδηµία; Και το εξέφρασες;
Στον ΑΛΦΑ ένα από τα πράγµατα που εκτιµώ είναι το γεγονός πως συζητάµε, κάνουµε διάλογο, εκφραζόµαστε ελεύθερα χωρίς καµία παρέµβαση, καµία λογοκρισία. ∆εν θα το ονοµάσω διαφωνία αλλά αντιθέτως παραγωγική συζήτηση δύο µερών που θέλουν να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

Πόσα χρόνια είσαι στη δηµοσιογραφία; Υπήρξαν στιγµές που σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Από το 2008 µπήκα στο χώρο, υπό άλλες συνθήκες. Αρκετά χρόνια που είχαν και τα πάνω τους και τα κάτω τους. Ήταν στιγµές που το σκέφτηκα αλλά την ίδια στιγµή σηκώνω κεφάλι και συνεχίζω γιατί δε µου αρέσει να τα παρατάω στα δύσκολα.

Θα µπορούσες να δεις τον εαυτό σου και σε κάτι άλλο; Ποιανού την εκποµπή ζήλεψες και θα ήθελες να κάνεις;
Σε κάτι άλλο πέρα από τον τοµέα της ενηµέρωσης όχι, πολύ δύσκολα. Πάντως την εκποµπή που παρακολουθούσα και µου άρεσε πολύ ήταν τα ‘’Μεσάνυχτα’’ µε την Ελεονώρα Μελέτη που προβαλλόταν στον ΑΛΦΑ. Λατρεύω τη διαδικασία να ξεδιπλώνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Έχεις ενεργό σχέση µε τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο σε επαγγελµατικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο αλλά είσαι χαµηλών τόνων. Ποια η άποψή σου;
∆εν µου αρέσει και τόσο ο βοµβαρδισµός στα ΜΚ∆. Επιπλέον δεν µου αρέσει να τα αποκαλύπτω και όλα.

Σου έχουν ζητήσει να προβάλεις προϊόντα από το ίνσταγκραµ;
Ναι, κατά καιρούς, ωστόσο, κάνω κάτι που νιώθω άνετα για να µπορώ να το υποστηρίξω κιόλας.

Ποια είναι τα µηνύµατα που λαµβάνετε;
Όµορφα µηνύµατα, όµορφα λόγια που εκφράζουν συµπάθεια.

Σου κάνουν φλερτ από τα σόσιαλ; Πώς ανταποκρίνεσαι;
Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Με πολύ ευγενικό τρόπο απαντώ βάζοντας την ίδια ώρα και τα όρια που πρέπει.

Ποια είναι η γνώµη σου για τους influencers;
Είναι και αυτό ένα φαινόµενο της εποχής µας. Αποδεκτό θα έλεγα αν γίνεται µε µέτρο.

Βλέπεις τηλεόραση; Τι προτιµάς;
Παρακολουθώ τις ενηµερωτικές εκποµπές και σαφώς δελτίο ειδήσεων και φυσικά την σειρά Σασµός του ΑΛΦΑ. Πρόκειται για εξαιρετική σειρά και ερµηνείες. Υπάρχουν και οι µέρες του Netflix εννοείται!

Πώς είναι η Δήµητρα όταν σβήσουν οι κάµερες;
Χωρίς κοστούµι σίγουρα, λατρεύω το φαγητό και έτσι όποτε βρίσκω ευκαιρία θέλω να πηγαίνω σε αγαπηµένα στέκια. Μου αρέσει και το σπίτι πολύ, να καθαρίζω, να κάνω γυµναστική, να δοκιµάζω που και που καµιά συνταγή, να διαβάζω βιβλίο.

Ποιες είναι οι µικρές σου πολυτέλειες;
Ο ύπνος και ο δικός µου χρόνος. Απαιτώ από τον εαυτό µου να µου χαρίζω χρόνο, µόνη µου, µε ηρεµεί πάρα πολύ.

Ο σύζυγος µε τι ασχολείται; Αντέχει τα ωράριά σου;
Είναι επαγγελµατίας υγείας. Όσο αντέχω εγώ τα δικά του, άλλο τόσο αντέχει και αυτός τα δικά µου. Έχουµε βρει τη φόρµουλά µας.

Ποιο είναι το µυστικό ενός πετυχηµένου γάµου ή σχέσης;
Η επικοινωνία σε κάθε επίπεδο και το χιούµορ. ∆εν θα µπορούσα να ήµουν µε κάποιον που δεν έχει χιούµορ.

Τι είναι αυτό που είδες σε αυτόν και είπες αυτός είναι;
Η απλότητά του, το ότι είναι χαµηλών τόνων αλλά και το πώς αντιµετωπίζει τη ζωή.

Σκέφτεστε για να µεγαλώσετε κάποια στιγµή την οικογένειά σας;
Είναι στον προγραµµατισµό µας, σιγά σιγά.

Πήγες Ζιµπάµπουε και γνώρισες από κοντά παιδιά και τις συνθήκες ζωής τους; Θα µπορούσες να υιοθετήσεις ένα παιδί;
Εµπειρία ζωής αυτό το ταξίδι και τι δε θα έδινα για να το επαναλάβω. Θα µπορούσα ναι, δεν έχει µεγαλύτερη ευλογία από τα µοιράζεσαι την αγάπη που έχεις µέσα σου πόσω µάλλον να την δίνεις σε ένα πλάσµα που η ζωή του τα έχει φέρει κάπως αλλιώς.

Μιλάνε όλοι για το metoo. Βίωσες ποτέ σεξουαλική ή λεκτική κακοποίηση στην εργασία ή στο µόντελιγκ που ασχολήσουν παλιά;
Βίωσα λεκτική κακοποίηση. Οποιαδήποτε µορφή κακοποίησης είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή από κανέναν. Καιρός ήταν επιτέλους να βγει στην επιφάνεια ένα τέτοιο κίνηµα για να πάρουν δύναµη τα θύµατα και να σπάσουν τη φωνή τους.

- - - - - - 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ντέµης Σιρανίδης Επιµέλεια Άρτεµις Κουκκουλλή
MAKE UP Μαίρη Μυριανθοπούλου (ILONA MAKEUP) ΜΑΛΛΙΑ JOHN PAFITIS (URBAN STYING)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση