ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντρέας Γεωργίου: «Η μητέρα μου πέθανε από AIDS 36 ετών, στο χωριό είχαμε στιγματιστεί»

Η αναφορά του Κύπριου ηθοποιού και σκηνοθέτη στα παιδικά του χρόνια στην Αγία Νάπα

Ο Αντρέας Γεωργίου μίλησε για την οικογένειά του, τον θάνατο της μητέρας του στα 36 χρόνια από AIDS και την περιθωριοποίηση που βίωσαν, ως οικογένεια.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας του, λέγοντας αρχικά: «Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ένα ταμπού. Μου δόθηκε η ευκαιρία το 2005 να βγω και να μιλήσω για αυτή την ιστορία και να πω: Ξέρετε, η μητέρα μου έχει πεθάνει από AIDS, όπως έχουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ο πατέρας μου που έχει φύγει από τη ζωή και ο μικρός μου αδελφός ο οποίος σήμερα είναι 33 ετών».

Στην πορεία, επισήμανε, ότι παλιά το να μάθει κανείς ότι είχε AIDS ήταν πολύ πιο διαφορετικό από ό,τι σήμερα. Ανέφερε γι΄αυτό: «Έχει τη δική του όμορφη οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Να πω ότι δεν είναι ένας θανατηφόρος ιός πλέον, αλλά μία χρόνια πάθηση. Σήμερα θεωρώ ότι δεν το συζητάμε κάτω από την ταμπέλα του “ταμπού” και του στίγματος της κοινωνίας. Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ήταν παλιά, βέβαια είναι σοκαριστικό στην αρχή, όπως σοκαριστικό είναι όταν μαθαίνεις ότι έχει διαβήτη. Πλέον είναι μεγαλύτερο το ρίσκο και ο κίνδυνος να έχεις διαβήτη, παρά AIDS».

«Ο κόσμος μας απέφευγε»

Τόσο ο ηθοποιός, όσο και η οικογένειά του, βίωσαν την απόρριψη από την κοινωνία, μιας και όπως είπε, είχαν στιγματιστεί.

«Στην Κύπρο, στο χωριό είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε, όμως ήμασταν δεμένη οικογένεια, μείναμε ενωμένoι και καταλαβαίναμε τον κόσμο και τι συνέβαινε γύρω μας» θυμάται ο Αντρέας Γεωργίου.

Κλείνοντας ανέφερε: «Η μητέρα μου πέθανε 36 ετών. Κάποια στιγμή μου έδωσε συγγενικό μου πρόσωπο φωτογραφία της από την ηλικία των 30 και σοκαρίστηκα γιατί κατάλαβα ότι ήταν ένα κορίτσι η μαμά μου, κατάλαβα πόσο νωρίς έφυγε».

Πηγή: Protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση