ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
04 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Αντίστροφη μέτρηση για το Digital Agenda Cyprus Summit

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πανδημία έχει φέρει σημαντικές αλλαγές σε αρκετά ζητήματα που αφορούν την τεχνολογία, την υγεία, το περιβάλλον, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τον αθλητισμό και την πολιτική. Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit έχει στόχο να αναδείξει ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στην μετά – covid19 – εποχή ανοίγοντας παράλληλα ένα εποικοδομητικό διάλογο.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα αναδειχτούν ζητήματα όπως η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια, και πως θα ελεχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και που το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικίσει στο διάστημα.

Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές (virtual embassies) η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τέλος στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal) τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πως επηρεάζει την Κύπρο και την Μέση Ανατολή.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τα εισιτήρια του συνεδρίου ψηφιακής εποχής πατήστε εδώ

Στόχος του Digital Agenda Cyprus είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας ως πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση