ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρήστος Πολίτης: Γιατί τα έβαλε με την Κάτια Δανδουλάκη;

Οι αποκαλύψεις για τη σειρά ''Λάμψη'' - Τί απαντά η ηθοποιός;

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο Χρήστος Πολίτης.

Ο γνωστός ηθοποιός, που ενσάρκωσε τον ''Γιάγκο Δράκο'' έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στο δημοσιογράφο Θεοδόση Μίχο, για το The Magazine του “News247.gr” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτυχημένη σειρά “Λάμψη”, αλλά και στο παρασκήνιό της, ενώ μίλησε και για τις σχέσεις του με τη συμπρωταγωνίστριά του, Κάτια Δανδουλάκη.

Ο Χρήστος Πολίτης μοιράστηκε για πρώτη φορά μυστικά σχετικά με τη συνεργασία του, λέγοντας αρχικά: «Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενο της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα “και”. Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου, λοιπόν, ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτό το ρόλο. Ένα στοιχείο που έβαλα στον Γιάγκο Δράκο ήταν το ερωτικό. Δεν εννοώ σεξουαλικό, αλλά το πώς βλέπεις τον κόσμο. Δεν έχω παίξει ποτέ μου με τεχνική, δεν ξέρω τι σημαίνει, με την έννοια της μανιέρας, να βγάζεις από την τσέπη μια συνταγή. Όχι, τίποτα από όλα αυτά, το μόνο που έκανα ήταν να αντιμετωπίζω ερωτικά ακόμη και μια καρέκλα που είχα απέναντι μου».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αμοιβή τους, ως πρωταγωνιστές είπε: «Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη “Λάμψη”. Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. ''Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη;'' τους ρωτάω. ''Λίγο παραπάνω από σένα'', μου λένε. ''Καλά'' λέω, ''ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ''. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά».

Τέλος, όπως ο ηθοποιός είπε, φασαρία είχε γίνει και για τους τίτλους αρχής. «Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: “Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη”. Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά “και ο Χρήστος Πολίτης”. ''Όχι'', μου λένε, ''δεν θέλει κανένα πλάι της''. ''Κι εγώ πού πάω;'' ρωτάω. ''Μετά'', μου λένε, ''θα είναι ως εξής: Πρωταγωνιστούν Κώστας Σπυρόπουλος, Ελένη Κούρκουλα''. Αν είναι δηλαδή δυνατόν δύο νέοι ηθοποιοί, μόνο και μόνο επειδή ήταν ο ένας προστατευόμενος της Βουγιουκλάκη και η άλλη σύζυγος του Χρονόπουλου. ''Αφήστε το, μην το βάλετε πουθενά το όνομα μου'', τους λέω. ''Όχι'', μου λένε, ''θα σας βάλουμε γκεστ σταρ''. ''Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει γκεστ σταρ'', τους λέω. ''Ένας βασικός ήρωας σε ένα σίριαλ δεν είναι γκεστ σταρ. Μην το βάλετε πουθενά'', τους λέω. ''Αν χρειαστεί να το μάθει ο κόσμος, θα βγω έξω με πλακάτ που θα λέει: Είμαι ο Χρήστος ο Πολίτης και παίζω σε αυτή τη σειρά”. Για να το πιστέψουν δηλαδή''».

Η απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη:

Το πρωί της Δευτέρας (26/09) η Κάτια Δανδουλάκη βρέθηκε καλεσμένη της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή ''Πρωινό μας'' και έδωσε την απάντησή της στα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Όταν μιλάω και αποφασίζω να πω κάτι, θα πω μόνο την αλήθεια. Αν δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, δεν θα πω τίποτα απολύτως. Πίστεψέ με και να με βασανίσεις αυτή τη στιγμή, δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από τον Χρήστο. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον πονάω πολύ, περάσαμε μαζί τόσο υπέροχα χρόνια… Στη ''Λάμψη'' περνούσαμε υπέροχα -δύσκολα γιατί ήταν απαιτητικό, είχαμε να μαθαίνουμε πολλά γιατί ήταν καθημερινό. Θέλω να σου πω ότι ο Χρήστος μου είναι πάντα ο Χρήστος μου και στεναχωριέμαι από κάτι μονάχα… Όταν περνούν τα χρόνια, αν μέσα σου στοιβάζεται μόνο λύπη και αρνητισμός, γυρίζει πίσω σε εσένα και αυτό σου καταστρέφει τη ζωή. Εγώ θέλω να είναι γερός. Από όλα αυτά που μου λέτε δεν έχει συμβεί τίποτα. Τα χρήματα είναι κάτι που δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Είναι κάτι που δεν μπήξε ποτέ ανάμεσά μας. Όταν μεγαλώνουμε, κάποιοι άνθρωποι -πιθανόν να έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση ο Χρήστος Πολίτης, στεναχωριέμαι για αυτό- κρατάνε, τους βασανίζουν τα αρνητικά της ζωής. Αυτό τους κάνει η ζωή να τους ανταποδίδει σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια μόνο αρνητικά. Δεν το κάνω ποτέ. Εμένα η ψυχή μου είναι θησαυροφυλάκιο μόνο για τις χαρές και για τους πόνους τους μεγάλους που έχω περάσει. Συγκεκριμένα δεν είχα καμία λύπη από τον Χρήστο. Θέλω να του στείλω όσο φως έχει η ψυχή μου και του το στέλνω, την αγάπη που του έχω και όλα τα άλλα είναι έξω από τη δική μου αντίληψη. Τον αγαπώ πολύ και θέλω να είναι γερός και να δει χαρά στη ζωή του, γαλήνη».

Βίντεο: zappit.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση