ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στη μονή του Οσίου Δαυίδ να μην είμαι γκέι»

Η αποκάλυψη για την περίοδο που είχε σχέση με γυναίκα

Δέσποινα Άσπρου

Λίγες ημέρες πριν, η Καθημερινή Ελλάδος ακολούθησε τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία προεκλογική του εμφάνιση εκτός Αθηνών, στην προκυμαία της Χαλκίδας και ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα δύσκολα εφηβικά του χρόνια, κάνοντας μάλιστα αρκετές αποκαλύψεις.

 «Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί, και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι...Μπορείς να το γράψεις αυτό, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι» αναφέρει ο ίδιος στον δημοσιογράφο της εφημερίδας.

 «Ναι, δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία. Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί» προσθέτει.

Ο ίδιος, μιλώντας στο περιοδικό Antivirus εξομολογήθηκε:  «Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tyler, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει.

Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. «Γιατί λες μόνο για την δικιά σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση» αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση