ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
21 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (27/07) ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον της 15ης ανακρίτιας προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, σχετικά με ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισαν οι πρώτες αποκαλύψεις για φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo. 

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές σε βάρος τους στην ανακρίτρια, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσε την πολύκροτη υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά είχαν προσφύγει στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Από τις τρεις αυτές υποθέσεις, η πρώτη αφορά σε βιασμό το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ανακριτικό γραφείο έχουν προσέλθει και μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά των τριών ηθοποιών.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε εξαρχής αρνηθεί όλα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες, με πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα πριν ακόμη ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και τώρα κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, προσκομίζοντας και νέους ισχυρισμούς προς ενίσχυση των θέσεων του. Ωστόσο αυτοί δεν φάνηκαν αρκετοί κι έτσι κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Την Τετάρτη (28/07) αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές που θα κρατηθεί. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση