ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Ο ηθοποιός κάνει λόγο για «συκοφαντική καταγγελία».

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Σοκ προκάλεσε η είδηση το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (17/04) για την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο γνωστός ηθοποιός υπέβαλε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας». 

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό πως η Ελένη Χρονοπούλου είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση. Είναι δικηγόρος που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, καθώς επίσης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Χρονοπούλου συνεργάζεται στενά με τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ευρωομάδα του κόμματος ανακοίνωσαν πως ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός «δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέροντας σε ανακοίνωση: Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση".

Η παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα και όχι μόνο...

 

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση