ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και την Ίριδας

Πέθαναν με ασφυκτικό τρόπο

Παραδίδεται στις Αρχές το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας από την Πάτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Γερασιμίδη στο newsit.gr τα δύο άτυχα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη δολοφονήθηκαν και δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Τα δύο κοριτσάκια άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία.

Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με το newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού. Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και οι εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση