ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάτωσαν οι celebrities στις εκλογές

Δεν βγήκαν Μιθριδάτης, Μάριος Αθανασίου, οι μόνες δύο που εκλέγονται.

Δέσποινα Άσπρου

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον εκλογικό στίβο, ενώ η επιλογή των κομμάτων να εντάξουν γνωστές προσωπικότητες από τον κόσμο της ελληνικής showbiz είχε αναμφίβολα μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση των ψηφοφόρων - ειδικά των νέων.

Και ενώ η Νέα Δημοκρατία πέτυχε νίκη με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής να βγήκε επίσης ενισχυμένο, οι περισσότεροι από τους celebs που διεκδίκησαν θέση στις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, έμειναν εκτός.

Ας δούμε στην συνέχεια μερικά από τα ονόματα που προσπάθησαν να κάνουν καριέρα στην πολιτική... αλλά η τύχη ή καλύτερα η εμπιστοσύνη του κόσμου δεν ήταν με το μέρος τους.

Υποψήφια με τη ΝΔ η Νόνη Δούνια: Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δεν κατάφερε να εκλεγεί.


Υποψήφιος με τη ΝΔ ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης: Έχοντας το σύνθημα «Είμαι ένας από σας!» ο γνωστός ηθοποιός, που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του «Μιχαλάκη» στη σειρά «Εγκλήματα» προσπάθησε να ενταχθεί στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Δεν τα κατάφερε όμως.


Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ράπερ Mιθριδάτης Χατζηχατζόγλου: Η υποψηφιότητα του τραγουδιστή του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια»- με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ίσως τις περισσότερες συζητήσεις, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση δεν είχε τελειωμό, με τη ΝΔ να ζητάει ακόμη και την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια. Ο ίδιος ωστόσο φαινόταν αποφασισμένος. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν τον δικαίωσαν.


Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου: Δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο «DJ Rico» Βαγγέλης Σερίφης: Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον χώρο του χιπ-χοπ, ωστόσο δεν εξελέγη βουλευτής.

Υποψήφια με το ΚΚΕ η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου: Η ηθοποιός δοκίμασε ξανά τις δυνάμεις της με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.


Με το ΜέΡΑ25 ο Αντώνης Ξυλούρης: Μπορεί την υποψηφιότητα του μουσικού να την είχε κάνει γνωστή ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκείνος να δήλωνε έτοιμος για το ρόλο του βουλευτή, ωστόσο δεν κατόρθωσε να εκλεχθεί.

Υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας: Με μήνυμα «Φέρτε τη Ζωή στη νέα Βουλή» προσπάθησε να διεκδικήσει μια θέση στη βουλή ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ίδιος ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Υποψήφιος με την Εθνική Δημιουργία ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας: Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος της εθνικής ομάδας του 2004, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Τζήμερου - Κρανιδιώτη, το οποίο δεν μπήκε στη Βουλή.

Και κάπου εδώ, να σημειώσουμε πως οι πιο πάνω δεν είναι οι μόνοι διάσημοι που διεκδίκησαν την ψήφο του λαού στις βουλευτικές εκλογές, αλλά μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ας δούμε όμως και τρεις celebs που κατόρθωσαν να εκλεχθούν.

Υποψήφια με το ΚΚΕ η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή: Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, κατόρθωσε να μπει στη Βουλή.

Ράνια Θρασκιά και Ραλλία Χρηστίδου στη Βουλή: Η Ράνια Θρασκιά κέρδισε τη μάχη του σταυρού με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη μια 4ετία στη Βουλή εξασφάλισε και η Ραλλία Χριστίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση