ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
29° Λευκωσία,
04 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Ο Μένιος Φουρθιώτης «ξεκαθαρίζει» μέσα από τη φυλακή

Ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο;

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ζωντανά μέσα από τη φυλακή μίλησε ο Μένιος Φουρθιώτης στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" με τη Ζήνα Κουτσελίνη.

Ο τηλεπαρουσιαστής που κατηγορείται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα αποκάλυψε για τις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν μέσα στη φυλακή, στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο ένα μήνα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του, κάθως και σε όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τη Δευτέρα, σχετικά με το αίτημά του και να νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς», τονίζοντας πως έχει χάσει 12 κιλά και πως πλέον είναι μόλις 40 κιλά.

Επιπλέον, όπως είπε, «Το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. [...] Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε».

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατήγγειλε πως στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δεν του έδωσαν ούτε νερό, ενώ αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ.Γιαννάκο είπε ότι έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου. Συγκεκριμένα είπε: «Ζήτησα ένα νερό. Δεν μου το προσέφεραν στο Δρομοκαΐτειο, επίσης δεν μου ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να μου δώσουν το δικό τους νερό. Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο».

Τέλος, ο τηλεπαρουσιαστής ξεκαθάρισε ότι δε δέχεται καμία ειδική μεταχείριση στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εκθείασε το έργο της διοίκησης των φυλακών, λέγοντας: «Η κυρία Νικολάου και ο κύριος Οικονόμου έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση