ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκος Καρβέλας: Η πρώτη συνέντευξη μετά από 25 χρόνια

O λόγος που ζήτησε να γίνει live, οι σπουδές στη νομική και όσα είπε

Η Νίκη Λυμπεράκη φιλοξενεί τον Νίκο Καρβέλα ζωντανά στη «Μεγάλη Εικόνα».

Συνθέτης, συγγραφέας, ποιητής. Άνθρωπος χειμαρρώδης, εκκεντρικός και πολυσχιδής, που αποφεύγει τα φώτα και τις συνεντεύξεις, ο Νίκος Καρβέλας παραχωρεί μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη.

«25 χρόνια που μου έλεγαν να μιλήσω, δεν υπήρχε λόγος. Τώρα υπάρχει λόγος! Η σχέση μου με τους δημοσιογράφους ήταν εμπόλεμη. Αλλά ο λόγος που ήθελα να μιλήσω live δεν ήταν αυτός. Ένας άνθρωπος που έχει οστικές δυνάμεις, όταν του λένε ότι θα το πετσοκόψουμε αυτό αρνείται να το κάνει. Η αλληλεπίδραση εμάς των δύο θα φανεί στο αποτέλεσμα. Θα εκτεθείς, θα εκτεθώ! Αλλά είναι σαν μια συνεύρεση, όχι σεξουαλική αλλά πνευματική. Είναι σαν το ζεστό φαγητό! Μου αρέσουν τα ζωντανά πράγματα και τα ορμητικά»
Καρβέλας σε Λυμπεράκη: «Η συζήτηση είναι απογοητευτική. Λες τα ίδια όπως όσοι κιτρινίζουν».

Οι σπουδές στη Νομική
Είμαι απόφοιτος Νομικής. Έχω ασκήσει δικηγορία για μερικά λεπτά. Θυμάμαι όταν πήγα πρώτη φορά στο δικαστήριο αισθάνθηκα περίεργα ρευματικά κύματα να με περιλούζουν. Είχα κίτρινα μαλλιά, τα μισά και τα άλλα πράσινα και δεν θυμάμαι αν φορούσα σπιρούνια. Ήμουν κάπως περίεργα και με κοιτούσαν περίεργα. Πήγαινα να δω τι γίνεται και έβλεπα αυτό που λέγεται στην ελληνική γλώσσα Δικαιοσύνη. Τα βλέμματα των ταλαίπωρων να βρουν το δίκιο τους και δεν τους άφηναν, υπήρχε μια δικτατορία που ευτελίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Όποια αίθουσα και αν άνοιγα, έβλεπα αλαζόνες στις έδρες που τους φερόντουσαν σαν να ήταν σκουπίδια. Δεν μου άρεσε. Θα ήθελα να ήμουν ένας καλός δικηγόρος. Μετά έμαθα ότι δικηγορία είναι η Τέχνη της εξαπάτησης του δικαίου. Ο κανόνας είναι ότι οι δικηγόροι εξυπηρετούν την αδικία! Ο ανεγκέφαλος εγκέφαλος κάνει κάποια πράγματα στάνταρ, να απομνημονεύει!

Ακολούθως, ο γνωστός και άκρως επιτυχημένος καλλιτέχνης μίλησε για τον γάμο του με την Αννίτα Πάνια και τον λόγο που παντρεύτηκαν. «Επίτρεψέ μου. Έχω ένα χιούμορ εμπριμέ. Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι εγώ έκανα θρησκευτικό γάμο σοβαρά; Αυτό που έκανα και δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση... Με την Άννα με οδήγησε κάτι αλλοπρόσαλο να το κάνω και μετά το πλήρωσα γιατί δεν είμαι για τέτοια πράγματα. Το έκανα και με την Αννίτα γιατί ήθελα να δω το πρόσωπο της μάνας της και του πατέρα της. Πίστευαν ότι η Αννίτα δεν θα έκανε ούτε παιδάκι και όταν είδαν ότι είναι με αυτόν τον τρελό είπα να τους δώσω όλο το πακέτο», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρβέλας και αποκάλυψε ότι με την τωρινή του σύντροφο, Έλενα Φερεντίνου, δεν έχουν παντρευτεί.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, ο Νίκος Καρβέλας δεν δίστασε μάλιστα, να αφήσει άφωνη την παρουσιάστρια, λέγοντάς της κάτι που σίγουρα ούτε η ίδια θα περίμενε να ακούσει στον αέρα. «Πιάνεσαι από μία λέξη. Μην μου κάνεις το πώς θα μιλώ και τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα», είπε ενοχλημένος ο ίδιος, με την παρουσιάστρια να απαντά: «Να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική μου γνώμη; Κανονικά στους θεσμούς οφείλουμε σεβασμό. Το αν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το συζητήσουμε».

Πηγή: gossip-tv.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση