ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα ανατροπή για την Εύα Καϊλή!

Απορρίφθηκε η έφεσή της!

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Όχι και τόσο θετικά τα νέα για την Εύα Καϊλή, μιας και το Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την Τετάρτη (15/03) τις προσφυγές, που κατέθεσαν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά κατά της απόφασης προφυλάκισής τους στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για την υπόθεση Qatargate.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εδώ και αρκετούς μήνες έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, φως στις ενέργειες του κυκλώματος, που δρούσε στο πλαίσιο του Qatargate και στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή ρίχνουν απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές Αρχές, έγγραφα των οποίων περιήλθαν σε γνώση της Deutsche Welle. 

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου και βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς, που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι. Ο Μαρκ Ταραμπελά συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση