ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αντιγράφει τον Johnny Depp στην υπερασπιστική του γραμμή!

«Η Καρολάιν με χτυπούσε!»

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως η σύζυγός του «τον κακοποιούσε» σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, υποστήριξε ότι η σύζυγός του «είχε βίαια ξεσπάσματα» και «τον χτυπούσε».

«Θέλαμε έναν άνθρωπο να μας εξηγήσει γιατί υπάρχουν αυτά τα βίαια ξεσπάσματα, η βία, οι βωμολοχίες…» ισχυρίστηκε ο Αναγνωστόπουλος, όπως κάνει και ο Johnny Depp στην πολύκροτη δίκη με την Amber Heard. Ο διάλογος που εκτυλίχθηκε μεταξύ του κατηγορουμένου και του προεδρείου ήταν ο εξής:

Πρόεδρος: Δηλαδή τι σας έκανε;
Κατηγορούμενος: Με χτυπούσε!
Πρόεδρος: Άφηνε σημάδια;
Κατηγορούμενος: Όχι, δεν ξέρω αν δεν έβαζα τα χέρια μου μπροστά.
Πρόεδρος: Συνήθως κάνουμε επίθεση όπου φοβόμαστε, όπου νιώθουμε απειλή.
Κατηγορούμενος: Δε θα το έλεγα απειλή. Υπήρχαν βίαιες εξάρσεις θυμού από την εφηβική ηλικία. Το έλεγε και η ίδια.
Πρόεδρος: Αυτή τη βία την είχατε δει από νωρίς; Δεν μου αναφέρατε κάτι;
Κατηγορούμενος: Δεν το θεωρούσα προβληματικό.
Πρόεδρος: Δεν είναι προβληματικό να σας χτυπάει κάποιος;
Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε περιστατικό βίας πριν την περίοδο που συζητάμε. Μπορεί να νευρίαζε έντονα, να φώναζε και μετά να ζητούσε συγγνώμη.

«Να σας πω πως, όπως έχω πει και στην ανάκριση, για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε προς τον εαυτό μου ούτε προς κανένα. Δεν υπάρχει δικαιολογία που να έχει έστω ένα ψήγμα από την αξία από αυτό που χάθηκε πριν ένα χρόνο. Αυτό ήταν αναντικατάστατο. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη. Τι συγγνώμη; Όσες φορές και να πω συγγνώμη δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της. Πώς μπορώ να πω συγγνώμη στην κόρη μου που δεν θα δει τη μητέρα της; Στην πεθερά μου πόσες συγγνώμες να πω. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό που νιώθω.

Το τι συνέβη θα σας το πω με κάθε ειλικρινά. Δεν μπορώ εγώ στον εαυτό μου να εκλογικεύω τίποτα από εκείνη την ημέρα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στην καριέρα μου, στη ζωή μου για τον κόσμο που με καταριέται. Σημασία για μένα έχει ότι δεν θα την ξαναδώ» ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος.

Ο Αναγνωστόπουλος με την υπεράσπιση του θα επιχειρήσει να απαλείψει από την κατηγορία, την συνθήκη που αποδέχεται το παραπεμπτικό βούλευμα, δηλαδή ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο κατηγορούμενος επιχειρεί να πείσει τους δικαστές ότι αντέδρασε σε μία δήθεν «επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί», ότι δεν προσχεδίασε τίποτα και όλα έγιναν εν βρασμώ και ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση» , όπως ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στις 22 του περασμένου Ιουνίου στον Ανακριτή, μερικές ώρες πριν τελικά κριθεί προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που έκανε δεκτή την πρόταση παραπομπής του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ο 34χρονος πιλότος είναι «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που είχε απομονώσει την 20χρονη σύζυγο του , ελέγχοντας ακόμη και τις μετακινήσεις της. Το θύμα, αναφέρεται, βίωνε ως εγκλεισμό την σχέση της μαζί του.

Ο σύζυγος, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα προσχεδίασε το έγκλημα κι «αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους».

Οι δικαστές του Συμβουλίου παραθέτουν ένα προς ένα τα βήματα του 34χρονου κατηγορούμενου πριν αλλά κυρίως μετά το έγκλημα με στόχο να καλύψει τα ίχνη του και να υποστηρίξει ότι έπεσαν θύματα ληστείας.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του, ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών», κατά την κρίση των δικαστών που παρέπεμψαν τον 34χρονο δηλώνουν απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου.

«Από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης» προκύπτει η πλήρης διαύγεια του κατηγορούμενου. Αυτό αποφαίνεται το βούλευμα που απορρίπτει κάθε εκδοχή «βρασμού» για τον κατηγορούμενο.

«Επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του» του καταλογίζεται από το Συμβούλιο ενώ ο κ. Νούλης ως προς τον ισχυρισμό περί ενδιαφέροντος του Αναγνωστόπουλου για την κόρη του, αναφερόμενος σε «κυνισμό και φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του» τονίζει πως «επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του.»

Πηγή: Nitro.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση