ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη Φιλιππίδη: Όταν του είπα όχι για βραδινή πρόβα δεν μου ξαναήρθε σενάριο

Η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε το 2000

Τη δική της εμπειρία από τη σύντομη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος από τον περασμένο Μάρτιο δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, κατέθεσε σήμερα στο ακροατήριο, η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού.

Πρόκειται για μάρτυρα που είναι φίλη της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», το 2010.

Η μάρτυρας αφού μετέφερε όσα η φίλη της και καταγγέλλουσα, της είχε πει για το περιστατικό που βίωσε μέσα στο θέατρο, αναφέρθηκε και στα όσα εκείνη, όπως είπε, έζησε από τον κατηγορούμενο, όταν το 2000 την είχε καλέσει να πάρει ένα μικρό ρόλο σε σειρά που τότε σκηνοθετούσε.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της η κυρία Δαυλού, είπε πως η δεύτερη καταγγέλλουσα της μίλησε το καλοκαίρι του 2016 για επίθεση που δέχθηκε από τον Π. Φιλιππίδη στο θέατρο, όταν την επισκέφθηκε για να δει εκείνη και το νεογέννητο μωρό της.

«Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου «παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει και ο Φιλιππίδης (σ.σ: ατάκα που χρησιμοποιούσε σε τηλεοπτική σειρά)». Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού. Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει και εμένα. Όχι μου λέει, κάτι παραπάνω», είπε η μάρτυρας για να συνεχίσει: «Εγώ της είπα (σ.σ. της δεύτερης καταγγέλλουσας) ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το «Κλειδί» να κάνω ένα μικρό ρόλο. Πηγαίνουμε για το γύρισμα. Κάνουμε πρόβα, κάνουμε όλο το χωροταξικό. Ήρθε να μου μιλήσει ο σκηνοθέτης (σ.σ. ο Π. Φιλιππίδης) τόσο κοντά που καλούμαι να κάνω πίσω για να εστιάσω να δω τι μου λέει. Γίνεται το γύρισμα μου λέει ήταν πολύ καλό. Φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δεν συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι δεν μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακαλεί ποτέ, αλλά δεν έρχονται κι αλλά σενάρια».

Τα όσα της εκμυστηρεύτηκε όμως η δεύτερη καταγγέλλουσα μετέφερε σήμερα στο δικαστήριο και μια ακόμη μάρτυρας και φίλη της, η επίσης ηθοποιός Τζούλη Σούμα.

Η μάρτυρας είπε στην κατάθεση της: «Την περίοδο των καταγγελιών είδα έναν άνθρωπο διαλυμένο (σ.σ. εννοεί τη δεύτερη καταγγέλλουσα). Είδα ένα λουλούδι που είχε καταρρακωθεί. Ένας άνθρωπος τσαλαπατημένος. Είναι η μοναδική φορά που είδα έναν άνθρωπο τόσα βαθιά διαλυμένο ψυχικά στα όρια του να μη μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του… Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κληθεί να κάνει μια αντικατάσταση στην παράσταση "Μπακαλόγατος" και πως της επιτέθηκε ο κατηγορούμενος. Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ ταραγμένη. Μου είπε ότι κλείδωσε την πόρτα, ότι εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ότι της άνοιξε τα πόδια, της κατέβασε το κολάν και το εσώρουχο. Μου είπε ότι ήταν πολύ βίαιος κι «εγώ ούρλιαζα, ούρλιαζα! Κοπανούσα την πόρτα».

Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει της είπε «θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου…. Την έπαιρνε τηλέφωνο και την απειλούσε, της μίλαγε με χυδαίες εκφράσεις και βρισκόταν υπό καθεστώς τρόμου και μεγάλης απειλής, μου είπε. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που πήγε να συζητήσει για δουλειά ότι θα δεχόταν επίθεση και στο παρά ένα θα γινόταν βιασμός».

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει κάτι άλλο για τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Για τέτοιο περιστατικό με βιασμό ή απόπειρα όχι. Αυτό που είχα ακούσει ήταν ότι στη συνεργασία ήταν καταπιεστικός και δύσκολος, αλλά όχι τέτοιο πράγμα.

Εισαγγελέας: Σας είπε η καταγγέλλουσα σε τι συνίσταντο οι απειλές;

Μάρτυρας: Την ωθούσε να επαναλαμβάνει τις χυδαίες εκφράσεις στο τηλέφωνο. Της έλεγε «πες το γιατί όπου είσαι θα έρθω να σε ψάξω» φοβόμουν ότι όπου ήμουν θα έρθει να με βρει.

Τέλος, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε με αίτημά του να εξετάσει το δικαστήριο ένα ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου με εκείνο που είχα ο Πέτρος Φιλλιπίδης την περίοδο που καταγγέλλεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την τρίτη καταγγέλλουσα.

«Έχουμε ένα αίτημα. Έχουμε βρει ένα τζιπ ίδιο σαν του κ. Φιλιππίδη μπορούμε να είναι εδώ απ’ έξω, ώστε να κάνετε αυτοψία στο πως κλειδώνει, ξεκλειδώνει» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Επί του αιτήματος αυτού η υπεράσπιση συναίνεσε υπό την προϋπόθεση να πρόκειται για το ίδιο το αυτοκίνητο του ηθοποιού.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση