ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίκυ Καγιά: «Υπήρχαν στιγμές που δεν έλεγες τίποτα ακόμα κι αν άκουγες κατάρες»

Η Βίκυ Καγιά μιλά για τις ''σκληρές'' εποχές του κόσμου της μόδας

Η Βίκυ Καγιά παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη Γαλάτεια Λασκαράκη για τη "Marie Claire".

Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο "GNTM", στη μακρά πορεία της στον χώρο της μόδας, και στις δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκειά της.

Εργάζεσαι από 14 ετών. Φέτος έκλεισες 30 χρόνια καριέρας. Τι εξασφαλίζει διάρκεια σε μια καριέρα στη μόδα;

Η εξέλιξη είναι το πρώτο πράγμα, να ασχολείσαι και να αφουγκράζεσαι την εποχή, να διαβάζεις και να μελετάς για να είσαι μπροστά κάποια βήματα και επίσης να μην παίρνεις καθόλου τον εαυτό σου στα σοβαρά. Να έχεις το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη κάθε φορά που πας στη δουλειά και να νιώθεις ότι ακόμα δεν τα ξέρεις όλα και πρέπει λίγο ακόμα να ψάξεις.

Όταν ξεκίνησες, η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη ήταν άγνωστες λέξεις στο μόντελινγκ;

Ήταν και δεν ήταν, γιατί εγώ ξεκίνησα στην εποχή του Grunge κινήματος και της Κέιτ Μος, οπότε υπήρχε μια σημαντική αλλαγή τότε. Είχαμε φύγει από τα curvy, supermodels και αυτές τις υπερθεές και πήγαμε στο πρότυπο της Κέιτ Μος. Ήθελαν πιο αδύνατα κορίτσια, χωρίς στήθος, εγώ ήμουν πάρα πολύ μικρή, δεν είχα. Ήμουν αυτό που ζητούσαν.

Ούτε το #metoo υπήρχε καν ως σκέψη στον ορίζοντα. Στη δική σου επαγγελματική ζωή υπήρχαν στιγμές που αυτή η απουσία υποστηρικτικού πλαισίου σε απογοήτευε;

Δεν υπήρχε το #metoo και δεν υπήρχε το έχω άποψη και τη λέω. Σεξουαλική παρενόχληση δεν έχω δεχτεί ποτέ, 30 χρόνια που δουλεύω δεν μου έχει τύχει, ήμουν πάρα πολύ τυχερή. Φυσικά όμως υπήρχαν κακές συμπεριφορές, στιγμές που δεν έλεγες τίποτα ακόμα κι αν άκουγες κατάρες. Γιατί αν αντιδρούσες, μπορεί και να μην ξαναδούλευες ποτέ. Τότε δεν μίλαγες, τώρα μιλάς.

Είσαι σκληρά εργαζόμενη και ανέκαθεν οικονομικά ανεξάρτητη. Πόσο σημαντική είναι αυτή η ανεξαρτησία;

Πάρα πολύ, ακόμα και τώρα που είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά και ο σύζυγός μου είναι μια χαρά και με φροντίζει, και πάλι ο εγωισμός μου δεν μπορεί να δεχτεί να μην έχω την αυτονομία μου οικονομικά. Έχω συνηθίσει έτσι από μικρή και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που με θαυμάζει ο άνθρωπός μου είναι επειδή είμαι ανεξάρτητη και μπορώ και προσφέρω. Δεν μπορώ να φανταστώ να μην εργάζομαι, να μην προσφέρω, να μην έχω τις δικές μου οικονομίες.

ΠΗΓΗ: yupiii.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση