ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
20 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Βάνα Μπάρμπα: Αλλάζει στάση για τον Φιλιππίδη

«Έχω παρεξηγηθεί...»

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (27/07) ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον της 15ης ανακρίτιας προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, σχετικά με ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές σε βάρος τους στην ανακρίτρια, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσε την πολύκροτη υπόθεση. Από τις τρεις αυτές υποθέσεις, η πρώτη αφορά σε βιασμό το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. 

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε εξαρχής αρνηθεί όλα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες, με πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα πριν ακόμη ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και τώρα κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, προσκομίζοντας και νέους ισχυρισμούς προς ενίσχυση των θέσεων του. Ωστόσο αυτοί δεν φάνηκαν αρκετοί κι έτσι κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η Βάνα Μπάρμπα, η οποία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει τον Πέτρο Φιλιππίδη, γράφοντας στα στα social media: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια..», μίλησε το πρωί της Τετάρτης (28/07) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» παίρνοντας θέση για την απόφαση προφυλάκισης του ηθοποιού. Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ πάντα υποστήριζα και αυτό που πιστεύω είναι ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Ποτέ δεν μου άρεσε στη ζωή μου να καταδικάζονται από την τηλεόραση ή από προσωπικές μας σχέσεις. Αυτό που πιστεύω και εξακολουθώ να χαίρομαι, γιατί η δικαιοσύνη μιλά και όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη.

Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα.

Αυτό που σιχαίνομαι και δεν θέλω να βλέπω, είναι οι “τηλεδίκες” μέσα από τα ΜΜΕ. Πραγματικά νιώθω ανακούφιση. Αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ό,τι απόφαση βγάλει, θα είναι η απόλυτα σωστή. Εγώ αυτό έλεγα πάντα από την αρχή. Σε κανέναν δεν αρέσει μεγάλοι καλλιτέχνες να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Για αυτό πραγματικά δηλώνω την ανακούφισή μου, γιατί μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να λύνει τα θέματα. Έχω παρεξηγηθεί στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι δυνατόν εγώ σαν γυναίκα να μην υποστηρίζω γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί τα έσχατα. Εγώ φωνάζω από την πρώτη στιγμή να φανεί στο δικαστήριο και όχι ο καθένας μόνος του».

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την απολογία του και την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι αστυνομικοί μετέφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη στην Γ.Α.Δ.Α. Σήμερα, Τετάρτη (28/07) αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές που θα κρατηθεί. Με βάση τα δεδομένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγεί στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί δηλαδή που οδηγούνται όλοι οι βιαστές. Στις ίδιες φυλακές όπως είναι γνωστό, βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση