ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η σέξι interior designer που ανέλαβε την ανακαίνιση της μεζονέτας του Κασσελάκη

Η νεαρή σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Μαρία Καρδάμη έχει απευθείας επαφή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον σύζυγο του - Τι αλλαγές έχει ζητήσει το ζευγάρι

Η ανακαίνιση του διαμερίσματος, επί της οδού Λεβέντη 5 στο Κολωνάκι, που πέρασε στην ιδιοκτησία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, και τις τελευταίες ημέρες έχει συζητηθεί όσο λίγα, φέρει τη σφραγίδα της interior designer Μαρίας Καρδάμη. Η νεαρή σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων έχει απευθείας επαφή με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγο του Τάιλερ Μακμπεθ για τις επιπρόσθετες αλλαγές που έχουν ζητήσει να γίνουν στη μεζονέτα πριν εγκατασταθούν μόνιμα στο Κολωνάκι, κάτι που ευελπιστούν να γίνει έως το καλοκαίρι. Ωστόσο η καθυστέρηση στην υπογραφή του συμβολαίου της αγοραπωλησίας κινδυνεύει να θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος την παράδοση του πολυτελούς διαμερίσματος στο ζεύγος. Οι νέοι αγοραστές έχουν ζητήσει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο χώρο της κουζίνας, αλλαγές που θα ξεκινήσουν με την διαδικασία της αποξήλωσης. Τις εργασίες ανακαίνισης θα επιβλέπει ο Τάιλερ λόγω του επιβαρυμένου καθημερινού προγράμματος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος είναι που βρίσκεται σε επικοινωνία με την Μαρία Καρδάμη τις τελευταίες ημέρες δίνοντας οδηγίες για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί η κουζίνα.


Η ριζική μεταμόρφωση της μεζονέτας που άνηκε στον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη και τώρα περνάει στα χέρια του αρχηγού του Σύριζα, Στέφανου Κασσελάκη φέρει την υπογραφή της Μαρίας Καρδάμη και μάλιστα δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο site της σχεδιάστριας. Εκεί μπορεί να διαβάσει κάποιος την αναλυτική περιγραφή που αφορά στην ανακαίνιση της μεζονέτας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το έργο και να δει αρκετές φωτογραφίες από το εσωτερικό της νέας κατοικίας των Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ.

Χρησιμοποιώντας μια συγκρατημένη παλέτα χρωμάτων, η Μαρία Καρδάμη δημιούργησε, κατά την ανακαίνιση του διαμερίσματος της οδού Λεβέντη, μια σύγχρονη αισθητική που συνδυάζει το παραδοσιακό και το σύγχρονο. Τα χρώματα που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους είναι αποχρώσεις του λευκού και του παλ κρεμ, με αραιές πινελιές μαύρου και χρυσού.

Οι ξύλινοι τοίχοι σε όλο το διαμέρισμα συμπληρώνονται από λεπτεπίλεπτα φλοράλ γείσα. Με ενδιαφέρουσα άποψη έγινε και η διαρρύθμιση των δωματίων, καθώς αντί για τον τυπικό διαχωρισμό των χώρων κουζίνας, τραπεζαρίας και καθιστικού, οι χώροι στο χαμηλότερο επίπεδο μοιάζει σαν να κοιτούν ο ένας προς τον άλλο.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα καταλαμβάνει, δε, τον μισό δεύτερο όροφο και ενσωματώνει έναν χώρο ύπνου όπως και ένα καθιστικό.


Στην περιγραφή της ανακαίνισης του διαμερίσματος, στην ιστοσελίδα της Μαρίας Καρδάμη, επισημαίνεται ότι ζητήθηκε από επαγγελματία πελάτη που ζει στο εξωτερικό να αλλάξει όψη το δύο ορόφων διαμέρισμα που απέχει μόλις ένα λεπτό από την πλατεία Κολωνακίου και να μετατραπεί σε ένα ''pied-à-terre'', σε μία δεύτερη κατοικία για οικογενειακές διακοπές.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ελλάδα και συνέχισε στο Λονδίνο ώσπου κατάφερε να δώσει τη δική της νότα στο εγχώριο design, δημιουργώντας με γνώμονα τους ανθρώπους για τους οποίους σχεδιάζει και εμπνεόμενη από τον χαρακτήρα τους, μιας που επιδιώκει κατά τη δημιουργία να έχει συχνή επαφή μαζί τους.

Άλλωστε έχει δηλώσει ότι ως αρχιτέκτων, προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να αποδώσει αυτά που επιθυμεί ο πελάτης και να προτείνει λύσεις που θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στο lifestyle του.

Ένα από τα εγχειρήματά της βρίσκονται στον Πύργο των Αθηνών, ειδικότερα η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, ένα κομψά συγκρατημένο, πολυτελές περιβάλλον αφιερωμένο στη θεραπεία ομορφιάς, μέσα στα όρια ενός συνηθισμένου χώρου γραφείων πολυώροφου κτιρίου, με μια διακριτική και ευρηματική χρήση υλικών, υφών, χρωμάτων και φωτός.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση