ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφρικανική σκόνη: Με ειρωνική διάθεση... οι περισσότερες αναρτήσεις των celebs

Διακωμωδούν το σκηνικό και άμεσα ή έμμεσα, εκφράζουν τα ερωτήματά τους

Δέσποινα Άσπρου

Απόκοσμες εικόνες λόγω της αφρικανικής σκόνης, την οποία οι ισχυροί νοτιάδες κατηύθυναν προς πολλές περιοχές της Ελλάδας κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, με αυτές να τραβήχτηκαν χθες, Τρίτη 23 Απριλίου, όπου σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο και ειδικούς, το φαινόμενο έφτασε στη κορύφωσή του. Αν και πολλοί περίμεναν το φαινόμενο να μειωθεί σήμερα, η Αθήνα (όπως και άλλες περιοχές) ξύπνησε καλυμμένη από ένα μεγάλο πέπλο αφρικανικής σκόνης και το πρώι της 24ης Απριλίου. 

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, δεν είναι λίγα τα πρόσωπα της showbiz που μέσα από τις αναρτήσεις τους θέλησαν να αναφερθούν στην αφρικανική σκόνη... εκ των οποίων αρκετή με ειρωνική διάθεση και αναπάντητα ερωτήματα στο μυαλό τους. Δείτε στην συνέχεια μερικές από τις εικόνες και αναρτήσεις που εντοπίσαμε.

Ο Γρηγόρης Πετράκος δημοσίευσε μια φωτογραφία με την Ακρόπολη "σκεπασμένη" από την αφρικανική σκόνη έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει... Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ...».

 

Το πρωί της Τετάρτης η Θεοφανία Παπαθωμά προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση για την αφρικανική σκόνη, γράφοντας στο Instagram: "ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό!".

Σχετική ανάρτηση έκανε και η Κύπρια ηθοποιός Κρίστη Παπαδοπούλου, η οποία ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Η ίδια μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο και έγραψε: "Σηκώνει σκόνη... Ότι και καλά έχουμε κλιματική αλλαγή;".

Μια ακόμη Κύπρια που μένει στην Αθήνα μοιράστηκε σχετικό στιγμιότυπο. "Sahara Dust", έγραψε στο ποστ της, το οποίο τραβήχτηκε στη Βουλιαγμένη.

Την δική της τοποθέτηση έκανε και η Ραμόνα Βλαντή, σημειώνοντας: "Το τέλος είναι κοντά".

Με ειρωνία και χιουμοριστική διάθεση η Μαντώ Γαστεράτου αναρωτήθηκε αν έρχεται η Δευτέρα Παρουσία ή οι Αρειανοί.

Ο Στάθης Σχίζας για παράδειγμα έγραψε τοποθεσία Μαρακές.


Ο Νικόλας Βιλλιώτης στο story της Σμαράγδας Καρύδη από την άλλη μίλησε για τη Δευτέρα Παρουσία.

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων αφρικανικής σκόνης και αυτό το γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τελευταία ενημέρωση σήμερα στις 8:00) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

- Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα

- Καρδιοπαθείς

- παιδιά καθώς και

- τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

- Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση