ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Τζολί λέει ότι ο Μπραντ Πιτ την κακοποιούσε σωματικά

«Στο αεροπλάνο στράφηκε πρώτη φορά και κατά των παιδιών»

Η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται, μέσω των δικηγόρων της σε νέα δικαστική κατάθεση, ότι ο πρώην Μπραντ Πιτ ήταν βίαιος απέναντί της πριν από το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2016 που την οδήγησε στην υποβολή αίτησης διαζυγίου.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού για το γαλλικό οινοποιείο τους Château Miraval, στις 4 Απριλίου, η νομική ομάδα της ηθοποιού κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητά να δημοσιοποιηθούν συνομιλίες που, όπως λένε, αποδεικνύουν ότι ο 60χρονος Πιτ δεν άφηνε την 48χρονη Τζολί να του πουλήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο, εκτός αν συμφωνούσε σε μια «πιο επαχθή» και «εκτεταμένη» συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Στο πλαίσιο της νέας κατάθεσης, οι δικηγόροι της Τζολί προβάλλουν τον εξής ισχυρισμό: «Ενώ το ιστορικό σωματικής κακοποίησης της Τζολί από τον Πιτ ξεκίνησε πολύ πριν από το αεροπορικό ταξίδι της οικογένειας τον Σεπτέμβριο του 2016 από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες, αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη φορά που έστρεψε τη σωματική του κακοποίηση και στα παιδιά. Η Τζολί τότε τον εγκατέλειψε αμέσως».

«Αυτό είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς - όποτε υπάρχει μια απόφαση που πηγαίνει εναντίον της άλλης πλευράς επιλέγουν σταθερά να εισάγουν παραπλανητικές, ανακριβείς ή/και άσχετες πληροφορίες ως αντιπερισπασμό», δήλωσε στο PEOPLE ένας φίλος του Πιτ που γνωρίζει την δικαστική διαμάχη όλα αυτά τα χρόνια.

«Υπήρξε μια μακρά δίκη για την επιμέλεια που αφορούσε όλο το ιστορικό της σχέσης τους και ένας δικαστής που άκουσε όλα τα στοιχεία εξακολουθεί να του δίνει την επιμέλεια 50/50», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πλευρά της Τζολί, η αγωγή για το οινοποιείο δεν θα είχε συμβεί αν ο Πιτ είχε αγοράσει το μερίδιο της Τζολί όταν εκείνη έκανε την προσφορά. Ωστόσο, οι δικηγόροι της Τζολί ισχυρίζονται ότι ο Πιτ αρνήθηκε τη συμφωνία εκτός αν συνοδεύονταν από το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας και υποδηλώνουν ότι ο ηθοποιός φοβόταν ότι τα σφραγισμένα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη χωριστή, πολυετή μάχη τους για την κηδεμονία θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν χωρίς το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας.

«Το σφραγισμένο αρχείο της Τζολί, το οποίο περιλάμβανε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιλήψεις των αναμενόμενων καταθέσεων της οικογένειας και άλλα στοιχεία, έκανε τον Πιτ να φοβάται ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν τελικά να δημοσιοποιηθούν», γράφουν οι δικηγόροι της, προσθέτοντας ότι ο Πιτ ήθελε η Τζολί να «δεσμευτεί συμβατικά σε αυτή τη σιωπή» σχετικά με την υποτιθέμενη «προσωπική του ανάρμοστη συμπεριφορά, είτε σχετίζεται με το Miraval είτε όχι».

Μια κατάθεση του Ιουνίου 2023 από τη νομική ομάδα του Πιτ, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η Τζολί ήταν εκείνη που πρότεινε μια «ακόμη ευρύτερη ρήτρα μη δυσφήμισης» ως μέρος της συμφωνίας και η ομάδα του Πιτ παρουσίασε μια «στενότερη» ρήτρα που «αποσκοπούσε στην προστασία της επιχείρησης».

«Η ρήτρα ξεκαθάριζε επίσης ότι δεν θα υπήρχε κανένας περιορισμός στη δυνατότητα της Τζολί να μιλάει για το διαζύγιο τους ή τις διαδικασίες επιμέλειας. Προβλεπόταν συγκεκριμένα: Ωστόσο, η δέσμευση αυτή δεν περιορίζει τη δυνατότητα, για οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος, να προβεί σε οποιεσδήποτε αξιώσεις, καταθέσεις ή μαρτυρίες σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία».

Το θέμα του συμφωνητικού εμπιστευτικότητας ήρθε στο προσκήνιο πέρυσι στη δικαστική διαμάχη.

Μια πηγή από την πλευρά του Πιτ δήλωσε τον Ιούνιο του 2023 ότι «η ρήτρα μη δυσφήμισης στο συμβόλαιο» ήταν μια «εντελώς τυπική» επιχειρηματική συναλλαγή - εντωμεταξύ, μια πηγή της Τζολί ισχυρίστηκε ότι ο Πιτ «αρνήθηκε να ολοκληρώσει την πώληση του Miraval με την Τζολί εκτός αν συμφωνούσε να αποσιωπηθεί η κακοποίηση».

Ο δικηγόρος της Τζολί, Πολ Μέρφι, ανέφερε σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του PEOPLE στις 4 Απριλίου: «Ο κ. Πιτ αρνήθηκε να αγοράσει το συμφέρον της κας Τζολί όταν αυτή δεν ήθελε να σωπάσει από το συμφωνητικό εμπιστευτικότητάς του. Αρνούμενος να αγοράσει το μερίδιό της, αλλά στη συνέχεια να την μηνύσει, ο κ. Πιτ έθεσε ευθέως επί τάπητος τον λόγο για τον οποίο αυτό το συμφωνητικό ήταν τόσο σημαντικό γι' αυτόν και αυτό που ήλπιζε ότι θα έθαβε: την κακοποίησή του εναντίον της κας Τζολί και της οικογένειάς τους. Μετά από οκτώ μήνες καθυστερήσεων, η παρούσα αίτηση ζητά από το Δικαστήριο να αναγκάσει τον κ. Πιτ να προσκομίσει επιτέλους αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία».

Ξεχωριστά, μια άλλη πηγή υποστηρίζει στο PEOPLE ότι η Τζολί «δεν θέλει να αναφερθεί σε κανένα από αυτά τα γεγονότα και το κάνει μόνο και μόνο επειδή η αγωγή του Πιτ εναντίον της την αναγκάζει να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Η πηγή προσθέτει ότι «αν αυτό πάει σε δίκη, [η Τζολί] θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία στη δίκη είτε το θέλει είτε όχι».

Το 2022, ο Πιτ μήνυσε την Τζολί και την πρώην εταιρεία της Nouvel επειδή πούλησε το μισό μερίδιό της από το οινοποιείο και πήγε ενάντια σε μια συμφωνία που είπε ότι είχαν κάνει για να μην πουλήσουν χωρίς να πάρουν έγκριση από τον άλλο. Ο Πιτ κατηγόρησε την Τζολί ότι σκόπιμα δεν το μοιράστηκε μαζί του σχετικά με την πώλησή της στην Tenute del Mondo, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών Stoli Group, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ.

Είπε ότι η πώληση αυτή «θέτει σε κίνδυνο τη φήμη της επιχείρησης που ο Πιτ έχτισε τόσο προσεκτικά».

Όταν η νομική ομάδα της Τζολί επανέφερε τους ισχυρισμούς για το αεροπλάνο του 2016 σε μια απάντηση που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2022 για την υπόθεση του οινοποιείου, μια πηγή κοντά στον Πιτ δήλωσε: «Είναι απίστευτα λυπηρό ότι συνεχίζει να αναμασά, να αναθεωρεί και να επανασχεδιάζει την περιγραφή της για ένα γεγονός που συνέβη πριν από έξι χρόνια, προσθέτοντας εντελώς αναληθείς πληροφορίες για να προσπαθήσει να κερδίσει επιπλέον προσοχή για τον εαυτό της εις βάρος της οικογένειάς τους».

Στον Πιτ δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες μετά από έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση στην πτήση της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Στην τελευταία κατάθεση, οι δικηγόροι της Τζολί γράφουν ότι η ηθοποιός «δεν υπέβαλε ποτέ μήνυση, καθώς πίστευε ότι η καλύτερη πορεία ήταν ο ΠΙτ να αναλάβει την ευθύνη και να βοηθήσει την οικογένεια να ανακάμψει από το μετατραυματικό στρες που προκάλεσε».

Ο Πιτ και η Τζολί, οι οποίοι διευθέτησαν το διαζύγιό τους το 2019, μοιράζονται έξι παιδιά: Τον Μάντοξ, 22 ετών, τον Παξ, 20 ετών, τη Ζαχάρα, 19 ετών, τη Σιλό, 17 ετών και τα 15χρονα δίδυμα Βιβιέν και Νοξ.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση