ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αλλαγή των τίτλων της Lilibet και του Archie στο site της βασιλικής οικογένειας

Επιβεβαιώθηκε πριν από μία ημέρα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Επιβεβαιώθηκε ο νέος τίτλος των παιδιών της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση για τη βάπτιση της μικρής Lilibet, στην οποία τελικά δεν παρευρέθηκαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, παρά την πρόσκληση που είχαν λάβει, για πρώτη φορά η Lilibet αναφέρεται ως Πριγκίπισσα. Αυτό υποδηλώνει ότι τα παιδιά των Sussexes άλλαξαν τίτλο από τη στιγμή που ο παππούς τους Κάρολος έγινε ο βασιλιάς της Αγγλίας.

Λίγο αργότερα, η αλλαγή στο επίσημο site της βασιλικής οικογένειας επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό. Στην κατηγορία όπου υπάρχει η σειρά διαδοχής, βλέπουμε πως ο Archie και η Lilibet παραμένουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα, μετά τον πατέρα τους, ωστόσο οι τίτλοι τους Master και Miss μετατράπηκαν σε Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα του Sussex.

Εκπρόσωπος τύπου των Sussex νωρίτερα είχε αναφέρει: «Οι τίτλοι των παιδιών αποτελούν πατρογονικό δικαίωμα από τη στιγμή που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Αυτό το ζήτημα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε συμφωνία με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, είχε γίνει γνωστό πως ο βασιλιάς Κάρολος είχε δηλώσει στον γιο του Harry, πως τα παιδιά του θα λάμβαναν κανονικά πριγκιπικούς τίτλους, ύστερα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, μια κίνηση που από πολλούς ερμηνεύθηκε ως θετική εξέλιξη στην αποκατάσταση των σχέσεων τους. Πηγή από το κοντινό του περιβάλλον είχε αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν είχε ποτέ την πρόθεση να μπλοκάρει το δικαίωμα των εγγονών του, ούτε επιθυμούσε να τους τιμωρήσει με αυτό τον τρόπο.

Τώρα όλοι περιμένουν την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου, αφού όπως έχει επιβεβαιωθεί, το Παλάτι προσκάλεσε επίσημα τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το αν το ζευγάρι θα παρευρεθεί..

 

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση