ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Elon Musk: «Παγώνει» την συμφωνία για εξαγορά του Twitter

«Παραμένει προσηλωμένος» στην απόκτησή του

O Elon Musk ξεκαθάρισε ότι «παραμένει προσηλωμένος» στην εξαγορά της Twitter αφού είπε ότι «παγώνει» την εξαγορά του Twitter, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της πλατφόρμας και παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει.

«Η συμφωνία του Twitter είναι προσωρινά σε αναμονή, καθώς αναμένονται αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι οι spam/ fake λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν όντως κάτω από το 5% των χρηστών», έγραψε σε tweet ο δισεκατομμυριούχος.

Επισύναψε δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο εκτιμάται πόσοι ψεύτικοι λογαριασμοί υπάρχουν στο Twitter. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι fake ή spam λογαριασμοί στην πλατφόρμα αντιπροσώπευαν κάτω από το 5% των καθημερινά ενεργά χρηστών του Twitter το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Η είδηση ​​οδήγησε τις μετοχές του Twitter σε πτώση άνω του 20% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η εκτίμηση έγινε μετά την αποκάλυψη του Musk, ότι μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να αφαιρεθούν τα «spam bots» από την πλατφόρμα. Στην τριμηνιαία οικονομική έκθεσή του, που ήρθε στη δημοσιότητα στις 28 Απριλίου, το Twitter υπολόγισε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούσαν λιγότερο από το 5% των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Οι εκτιμήσεις βασίστηκαν σε έλεγχο δειγματοληπτικών λογαριασμών. Ωστόσο, οι μετρήσεις δεν επαληθεύτηκαν και ο πραγματικός αριθμός ψεύτικων ή spam λογαριασμών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος. Αυτό είναι και το λογικό, καθώς πολλά προφίλ στην πλατφόρμα είναι ανώνυμα ή χρησιμοποιούν ψευδώνυμα.

Ο Musk έχει έχει μιλήσει συχνά για λογαριασμούς bot που προωθούν περιεχόμενο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, λέγοντας ότι η εταιρεία έσπευσε να αφαιρέσει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες ελέγχου περιεχομένου της.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είχε πέσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από την τιμή προσφοράς του Musk, λόγω ανησυχιών που προκύπτουν σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας. Μάλιστα, έχει ήδη αποκτήσει ποσοστό άνω του 9% μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Πηγή: Nitro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Media  |  Gossip  |  Κόσμος  |  Twitter  |  Elon Musk

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση