ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Ο εκβιασμός στην πρώην βοηθό της Ελισάβετ

Γιατί τής έκανε έξωση από το σπίτι, που κατοικούσε εντός του κάστρου Γουίνδσορ;

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Δε σταματάνε τα κουτσομπολιά για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με ένα τελευταίο, το οποίο αφορά, έστω και με έμμεσο τρόπο την βασίλισσα Ελισάβετ, να είναι αυτό που τον τελευταίο καιρό ακούγεται στα gossip πηγαδάκια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στην Άντζελα Κέλι από το σπίτι, που κατοικούσε, το οποίο βρίσκεται εντός του κάστρου Γουίνδσορ. Η εν λόγω κυρία είναι μία από τις πλέον στενές φίλες, αλλά υπήρξε και βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Κάρολο να γίνεται βασιλιάς.


Μάλιστα, οι δυό γυναίκες ήταν τόσο δεμένες μεταξύ τους, ώστε η Άντζελα Κέλι φορούσε τα καινούρια παπούτσια της βασίλισσας, για να ανοίξουν, ενώ είναι το ίδιο πρόσωπο, που η βασίλισσα επισκεπτόταν συχνά, για να πιει το τσάι της. Επιπλέον, έχοντας την έγκριση της βασίλισσας είχε γράψει δύο βιβλία σχετικά με την ζωή στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, ενώ είχε πάρει την έγκριση από την Ελισάβετ για τη συγγραφή ενός τρίτου βιβλίου, μιας και με αυτόν τον τρόπο η βασίλισσα θεωρούσε ότι θα την βοηθούσε να ζήσει αξιοπρεπώς, όταν εκείνη δε θα βρίσκεται πια στη ζωή. 


Η Άντζελα Κέλι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τί κρύβεται όμως πίσω από την κίνηση αυτή του βασιλιά Καρόλου, η οποία εξέπληξε την Άντζελα Κέλι; Σύμφωνα με τη ''Daily Mail'', φαίνεται πως ένας ανώτερος σύμβουλος του Παλατιού, που ενεργούσε για λογαριασμό του βασιλιά, παρουσίασε στην Άντζελα Κέλι μια συμφωνία «μη αποκάλυψης». Με βάση αυτή τη συμφωνία οι επιλογές ήταν δύο. Ή θα προχωρούσε με τη συγγραφή του τρίτου βιβλίου, και άρα θα αποκαλύπτονταν νέες λεπτομέρειες από τη ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού, ή όχι και σε αντάλλαγμα θα τής έδιναν ένα καινούργιο σπίτι στα βόρεια της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία είχε και όρους ''δύσκολους'', ανάμεσα στους οποίους η Άντζελα Κέλι εμποδίζεται να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «βασιλιάς» και «παλάτι» για εμπορικούς σκοπούς.

Καλά τοποθετημένη πηγή του παλατιού χαρακτηρίζει τη συμφωνία αυτή ως «εντολή φίμωσης», ενώ όπως φαίνεται, αυτό που έκανε τον Κάρολο να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση, ήταν το γεγονός ότι θεώρησε πως η Άντζελα Κέλι το «παρατράβηξε» με την αποκάλυψη πολλών προσωπικών λεπτομερειών για τη βασιλική οικογένεια στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «The Other Side Of The Coin: The Queen, The Dresser And The Wardrobe». Να σημειωθεί,, ότι μεταξύ άλλων η Άντζελα Κέλι αναφέρεται σε κάποιο σημείο του βιβλίου, περιγράφοντας τη συμπεριφορά της βασίλισσας μετά την κηδεία του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, αποκαλύπτοντας: «Τη βοήθησα να βγάλει το παλτό και το καπέλο της και δεν ειπώθηκε λέξη. Στη συνέχεια, η βασίλισσα πήγε στο καθιστικό της, έκλεισε την πόρτα πίσω της και έμεινε μόνη με τις σκέψεις της».


Το εξώφυλλο του 2ου βιβλίου της Άντζελα Κέλι 

Η έξωση τί σημαίνει τελικά; Υπέκυψε στο βασιλικό ''εκβιασμό'' η Άντζελα Κέλι και αυτή είναι η ''αμοιβή'' της, με ένα νέο σπίτι να την περιμένει ή όχι και η έξωση είναι η τιμωρία της; Σύντομα θα το μάθουμε..

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση