ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Akamascleanup- Ένας τόνος σκουπίδια μαζεύτηκε από τον καθαρισμό του Ακάμα

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ενέργεια #Akamascleanup, μια πρωτοβουλία της εφημερίδας «Καθημερινή», των υπεραγορών ALPHAMEGA και του Latchi Watersports

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Πιστοί και φέτος στο ετήσιο «ραντεβού» εθελοντικής εργασίας καθαριότητας του Ακάμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στον τόπο μας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καθαρισμό της περιοχής, περίπου 70 εθελοντές από την εφημερίδα «Η Καθημερινή» του ομίλου SppMedia, τις υπεραγορές ALPHAMEGA  και το Latchi Watersports ανέλαβαν δράση. Σκοπός τους ο καθαρισμός των πολύ όμορφων παραλιών του Ακάμα, θέλοντας να στείλουν ταυτόχρονα για 6η συνεχόμενη χρονιά το μήνυμα για σεβασμό προς τη φύση. Από το πρωί της Κυριακής οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο λιμανάκι στο Λατσί και συγκεκριμένα στο Latchi Watersports, επιβιβάστηκαν στα σκάφη και επισκέφθηκαν τις παραλίες από το Blue Lagoon και τη Fontana Amorosa μέχρι την Ακτή Αρναούτη, μαζεύοντας ένα τόνο σκουπιδιών που αλλοίωναν την εικόνα ενός από τα ωραιότερα μέρη του νησιού. 

Μπουκάλια, σπασμένα γυαλιά, άχρηστα εξαρτήματα, πλαστικά πώματα άφησαν και φέτος στο πέρασμά τους επισκέπτες του Ακάμα, μολύνοντας την απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιοχή και ρυπαίνοντας το περιβάλλον το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο Natura. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι χρόνο με τον χρόνο η εικόνα που αντικρίζουν οι εθελοντές που σπεύδουν να καθαρίσουν την περιοχή είναι καλύτερη. Άτομα που βρέθηκαν στον Ακάμα από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας πριν έξι χρόνια μάς είπαν ότι φέτος ο όγκος των σκουπιδιών ήταν μειωμένος, τονίζοντας ότι την πρώτη χρονιά η κατάσταση ήταν απελπιστική αλλά αναμφίβολα υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι να μην υπάρχει ούτε και ένα σκουπίδι.

Σημειώνουμε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και έχει πλέον γίνει θεσμός αφού διοργανώθηκε και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά. Βασικός στόχος της εκστρατείας #Akamascleanup είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα η ευαισθητοποίηση των νέων στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X