ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαμένη χρονιά το 2020 για τον Μαξ», λέει ο Γιος Φερστάπεν

Ζήτησε από τις Red Bull και Honda να βελτιωθούν θεαματικά την επόμενη χρονιά

Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές της Formula 1 είχε βρεθεί ο Μαξ Φερστάπεν στο επίκεντρο της επικαιρότητας με δύο νίκες και τρία βάθρα στα τελευταία τέσσερα Γκραν Πρι πριν τη διακοπή. Μετά το θερινό διάλειμμα, έχει καταφέρει να ανέβει ο νεαρός Ολλανδός σε τέσσερις αγώνες μόνον μία φορά στο βάθρο και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον πατέρα του.

Ο Γιος Φερστάπεν δήλωσε στην ολλανδική ιστοσελίδα Ziggo, ότι «θα έπρεπε να βρισκόμασταν τώρα πιο κοντά στην κορυφή, όμως είναι δυσκολότερο από ό,τι περιμέναμε. Είναι πολύ απογοητευτικό, που είχαμε πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα μερικούς καλούς αγώνες, όμως μετά από αυτό μείναμε στάσιμοι, ενώ άλλοι σημείωσαν σαφή πρόοδο». Προφανώς, ο πατήρ Φερστάπεν εννοεί τη Ferrari, η οποία έχει κατακτήσει τη νίκη στα τρία από τα τέσσερα Γκραν Πρι μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος της Formula 1.

«Ο Μαξ δεν μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή πολλά πράγματα, εξαρτώμεθα από την ομάδα. Κάνει τα πάντα, που περνούν από το χέρι του. Όμως δεν εξαρτάται από αυτόν, κάτι που κάνει τα πράγματα τόσο δύσκολα. Βάλτε τον σε ένα καλό αυτοκίνητο και θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε πλέον εδώ και κάποια χρόνια στη Red Bull και δεν φαίνεται, ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε τον επόμενο χρόνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιος Φερστάπεν, ενώ συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε -όσον αφορά στο αυτοκίνητο και στον κινητήρα- λίγο πίσω.

Πάνω σε αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να δουλέψουμε, αν θέλουμε να παλέψουμε τον επόμενο χρόνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Ο Μαξ Φερστάπεν είναι –σύμφωνα με τον πατέρα του- απογοητευμένος λόγω των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων, καθώς περίμενε ότι η Red Bull θα μπορούσε να κλείσει το 2019 τη ψαλίδα από τις Ferrari και Mercedes. «Όμως δεν φαίνεται ακόμη κάτι τέτοιο. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα, ώστε να είναι σε θέση, για να παλέψει για τον τίτλο. Αλλιώς κινδυνεύει να εξελιχθεί το 2020 σε άλλη μία χαμένη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του οδηγού της Red Bull.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτή τη στιγμή είναι η Red Bull περίπου μισό δευτερόλεπτο πιο αργή από τις Mercedes και Ferrari και «αυτό το κενό δεν μπορεί να κλείσει σε δύο εβδομάδες», υποστηρίζει ο Γιος Φερστάπεν. Ο Μαξ Φερστάπεν τρέχει από το 2016 για τη Red Bull, ωστόσο αυτό το διάστημα δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο και η καλύτερή του επίδοση ήταν η τέταρτη θέση πέρυσι στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1. Ο 22χρονος κατέχει και εφέτος την ίδια θέση, οπότε δικαιολογημένα αρχίζει και νιώθει στην αυστριακή ομάδα σαν ένα «αιώνιο ταλέντο» χωρίς προοπτικές για το πρωτάθλημα, αν και διαθέτει όλο το πακέτο για κάτι καλύτερο.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X