ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Honda CR-V Hybrid κυκλοφορεί και αμιγώς… ηλεκτρικά (VID)

Συνδυάζει δύο διαφορετικούς κόσμους, χάρη στην προηγμένη υβριδική του «καρδιά»

Το Honda CR-V Hybrid εφοδιάζεται με το νέο υβριδικό σύστημα Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) που αποτελείται από τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα 2.0 L i-VTEC και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 184 ίππους και η ροπή φθάνει τα 32,1 kgm. Μάλιστα, το πρώτο υβριδικό SUV της φίρμας που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη μπορεί να πάει ηλεκτρικά (και αθόρυβα) έως και το 82% της διαδρομής (εντός πόλης).

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, το σύστημα κίνησης του CR-V περνάει αυτόματα μεταξύ 3 λειτουργιών, EV Drive όπου λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας (για απόσταση έως και 2 km), Hybrid Drive οπού λειτουργεί και ο βενζινοκινητήρας έχοντας επίσης τη δυνατότητα να στείλει ισχύ για να φορτίσει τη μπαταρία, αλλά και Engine Drive όπου λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας και παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας φροντίζει να στέλνει επιπλέον ισχύ όταν απαιτούνται γρήγορες επιταχύνσεις.

Διαθέσιμα τέλος είναι και τα οδηγικά set-up Sport, EV και Econ, που διαμορφώνουν ανάλογα τη λειτουργία του συστήματος και του κιβωτίου.

Η 2WD Comfort με το αυτόματο CVT κιβώτιο, παρουσιάζει μόλις 120 γρ./χλμ. CO2 και η τιμή αγοράς της είναι €39.740. Η τετρακίνητη (AWD) έκδοση του υβριδικού CR-V, εμφανίζει εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. και η τιμή αγοράς της είναι €44.740.

Πηγή: newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Η Toyota είναι πανέτοιμη να αντισταθμίσει την λαίλαπα της ηλεκτροδότησης που έχει κυριεύσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ...
 |  AUTO
X