ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το εξωφρενικό VW Lupo των 1.800 ίππων (vid)

Κατανοείτε πως δεν πρόκειται για μια απλή αναβάθμιση αλλά για μια ριζική μεταμόρφωση σε κάθε εξωφρενικό

Αν και οι ιπποδυνάμεις έχουν πάρει σήμερα την ανιούσα δεν παύει να εντυπωσιάζει ο συνδυασμός ενός μικρού αυτοκινήτου με πολύ μεγάλη ισχύ όπως για παράδειγμα ένα Volkswagen Lupo με…1.800 ίππους!

Κατανοείτε πως δεν πρόκειται για μια απλή αναβάθμιση αλλά για μια ριζική μεταμόρφωση σε κάθε εξωφρενικό. Το μικρό Volkswagen Lupo από ένα ταπεινό αυτοκίνητο πόλης έχει μεταλλαχθεί σε ένα πανίσχυρο αγωνιστικό για αγώνες ντράγκστερ. Πρόσφατα λοιπόν το αυτοκίνητο συμμετείχε σε αγώνα στη διάσημη πίστα Santa Pod στη Μ. Βρετανία και φυσικά συγκέντρωσε επάνω του πλήθος έκπληκτων βλεμμάτων.

Αν και ο ιδιοκτήτης του αποφεύγει τις λεπτομερείς περιγραφές των προδιαγραφών του, έγινε γνωστό πως το αυτοκίνητο κινείται από δύο δίλιτρους υπερτροφοδοτούμενους και φυσικά βελτιωμένους στα άκρα κινητήρες. Κάθε κινητήρας λοιπόν αγγίζει τους 900 ίππους οπότε το λιλιπούτιο Lupo βάζει στο δρόμο συνολικά 1.800 ίππους.

Φυσικά ένα τέτοιο νούμερο απόδοσης δεν θα μπορούσε να μεταφράζεται σε τίποτα λιγότερο από αντίστοιχα εντυπωσιακές δυνατότητες επιτάχυνσης. Στον πιο πρόσφατο αγώνα λοιπόν στην Santa Pod το μικρό Lupo σταμάτησε το χρονόμετρο για την γνωστή διαδικασία του 1/4 του μιλίου ελάχιστα πάνω από τα 9 δευτερόλεπτα. Επίδοση αδιαμφισβήτητα ικανή να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό ανεξάρτητα της κατηγορίας του αυτοκινήτου που αναφέρεται. Πόσο μάλλον δε όταν αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα μικρό Lupo.

newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X