ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Audi E-Tron S με απόδοση έως 503 ίππους

Το κορυφαίο μοντέλο E-Tron της Audi, το E-Tron S, θα αρχίσει την εμπορική του πορεία με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες

Ήρθε τελικά η ώρα για τα πιο σπορ μοντέλα της Audi στις ηλεκτρικές τους εκδοχές να κυκλοφορήσουν στην αγορά και στο πλαίσιο αυτό, βλέπουμε τις τελικές μορφές των E-Tron S και E-Tron S Sportback.

Η πιο δυναμική παραλλαγή των ηλεκτρικών SUV της Audi θα είναι και τα πρώτα μοντέλα μαζικής παραγωγής που διαθέτουν τρεις ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο από αυτούς είναι στον πίσω άξονα και ο τρίτος, εμπρός. Το Audi E-Tron S εμφανίζεται ηγεμονικό σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση ισχύος του, καθώς σημειώνεται πως για 8 δευτερόλεπτα, η απόδοση ισχύος φτάνει τους 503 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 99,2 kgm. Έτσι, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 210 χλμ./ώρα. Όλα τα παραπάνω, εμφανίζονται στο πρόγραμμα οδήγησης “Sport”, καθώς υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η απόδοση είναι 435 ίπποι και 82,4 kgm ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 95 kWh επιτρέποντας αυτονομία 364 χιλιομέτρων στο E-Tron S και 370 χιλιομέτρων για το E-Tron S Sportback.

Τα νέα κορυφαία SUV της γκάμας των E-Tron είναι συμβατά με ταχυφορτιστές έως και 150kW, με την Audi να ανακοινώνει πως απαιτείται χρόνος φόρτισης μισής ώρας για να πάει η μπαταρία από το 5 έως το 80 τοις εκατό. Η μεγαλύτερη οπτική διαφορά του νέου E-Tron S από τα μικρότερα «αδέλφια του» είναι το έξτρα πλάτος των 5 εκατοστών. Μεγαλύτερες είναι και οι ζάντες αλουμινίου στις νέες αυτές εκδόσεις, ενώ πιο επιθετική είναι και η σχεδίαση των προφυλακτήρων, με τον πίσω να έχει ενσωματωμένο διαχύτη σε όλο του το πλάτος. Παρά την πιο επιθετική εμφάνιση, τα νέα ηλεκτρικά SUV της Audi εμφανίζουν εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 στην περίπτωση της έκδοσης Sportback και 0,28 για την E-Tron S. Τα νέα E-Tron S και E-Tron S Sportback της Audi πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το φθινόπωρο. Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 91.435 ευρώ για το E-Tron S και από 93.628 για το E-Tron S Sportback.

newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X