ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ακριβότερο SUV στον κόσμο (vid)

Δείτε το βίντεο

Το Karlmann King, είναι ένα θηριώδες SUV που διεκδικεί τον τίτλο του ακριβότερου μοντέλου του είδους στον κόσμο, μια και κοστίζει 1,85 εκατομμύρια δολάρια στη… βασική του έκδοση.

Δεν είναι λίγες οι κατασκευές που προκαλούν, τόσο με την ασύμμετρη σχεδίαση, όσο και με τις ακραίες μηχανολογικές επιλογές. Εδώ έχουμε μια περίπτωση που το μάτι… κουράζεται, από το επιβαρυμένο σχεδιαστικά αμάξωμα, που ταυτόχρονα είναι και τόσο μεγάλο που σου παίρνει αρκετή ώρα για να το κοιτάζεις. Οι επιφάνειες του αμαξώματος είναι σφυρηλατημένες στο χέρι, ενώ χειροποίητο είναι και το σαλόνι του αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με τα πολύ ποιοτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα, εκτινάσσουν το κόστος του αυτοκινήτου στα 1,85 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμή αυτή, είναι για τη βασική έκδοση του μοντέλου, καθώς με την επιλογή όλων των διαθέσιμων έξτρα στοιχείων εξοπλισμού, το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχεδιαστή του, Luciano D’Ambrosio, το μοτίβο του διαμαντιού που έχει χρησιμοποιηθεί στο αμάξωμα, κάνει το Karlmann King πραγματικά ιδιαίτερο. Η αλήθεια είναι πως έπρεπε να το υπογραμμίσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, μια και είναι τόσο διακριτικό που κανείς δεν θα το είχε καταλάβει.

Ο κινητήρας του King που έχει βασιστεί στο Ford F-550, είναι ο V10 των 6,8 λίτρων που αποδίδει 420 ίππους. Η απόδοση αυτή, τα βρίσκει σκούρα απέναντι στα 5.896 κιλά του αυτοκινήτου και κάπως έτσι μοιάζει πολύ λογικότερο το να ισχύει ως τελική ταχύτητα η τιμή των 140 χλμ./ώρα που έχει παλιότερα ανακοινωθεί, παρά τα 220 χλμ./ώρα που υποστηρίζει ο σχεδιαστής στο video που ακολουθεί.

newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X