ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tα 5 SUV που έσπασαν ταμεία στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Η επέλαση των SUV συνεχίζεται στην Ευρώπη με το μερίδιό τους να αγγίζει πλέον το 40%

24sports team

info@24sports.com.cy

Πριν όχι πολλά χρόνια κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου η μικρομεσαία κατηγορία, compact C-segment.

Στη συνέχεια ήρθαν τα συμπαγή αυτοκίνητα πόλης, γνωστά και ως supermini, για να πάρουν την πρωτοκαθεδρία, όμως τώρα πλέον αλώνουν την αγορά της Ευρώπης τα SUV. Αν συνεχιστεί μάλιστα αυτή η τάση οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς ένα ποσοστό 50% για τα μοντέλα ελεύθερου χρόνου, που θα σημαίνει ότι ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πωλούνται στο μέλλον θα είναι SUV.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους παρουσιάζουν οι εταιρείες κατά ριπάς αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας, μάλιστα είδαμε πρόσφατα ακόμη και Ford Mustang SUV υπό τη μορφή του ηλεκτρικού Mach-E.

Toν Οκτώβριο του 2019 αύξησαν και πάλι τα SUV το ποσοστό των πωλήσεών τους στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, ενώ το Top 5 με βάση τις ταξινομήσεις τους στις 27 χώρες της ΕΕ έχει ως εξής:

5. Dacia Duster, 15.993 πωλήσεις

Το ρουμάνικο μοντέλο αποτελεί τη δεύτερη παρουσία του ομίλου Renault στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα. Το Dacia Duster αποτελεί τον ορισμό του value for money, ενώ εφοδιάζεται πλέον με υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης turbo 1,3 λίτρων με 130 και 150 ίππους. Εξαιρετική είναι η πορεία του και στη χώρα μας, όπου οι τιμές του ξεκινούν από μόλις 15.980 ευρώ.

 

4. VW T-Roc, 16.555 πωλήσεις

Το στυλάτο SUV της VW δεν τα πηγαίνει καλά μόνον στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Το T-Roc έχει μεγάλη απήχηση λόγω της σχεδίασής του, αλλά και των κινητήρων του που ξεκινούν από τον τρικύλινδρο βενζίνης του ενός λίτρου με 115 ίππους ισχύ. Ετσι κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς παρά το λανσάρισμα του μικρότερου T-Cross από τη VW. Οι τιμές του VW T-Roc ξεκινούν στη χώρα μας από 19.950 ευρώ.

3. Νissan Qashqai, 16.657 πωλήσεις

Παραμένει σταθερά εδώ και χρόνια ένα από τα blue chip της κατηγορίας των SUV. Το εξαιρετικό ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να πάρει μάλιστα νέα ώθηση χάρη στον εφοδιασμό του με τον υπερσύγχρονο κινητήρα βενζίνης των 130 ίππων. Στην Ελλάδα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας του, χάρη –μεταξύ άλλων- και στις εξαιρετικά λογικές τιμές αγοράς του που ξεκινούν από τα 20.940 ευρώ.

2. Renault Captur, 17.850 πωλήσεις

Το Captur νέας γενιάς μεγάλωσε σε χώρους, παραμένει ένα εξαιρετικό SUV και είναι βέβαιο, ότι θα διεκδικήσει και πάλι με αξιώσεις την πρωτιά στην Ευρώπη. Εφοδιάζεται με κινητήρες χωρητικότητας από ενός λίτρου, ενώ θα διαθέτει και υβριδική εκδοχή. Στην Ελλάδα το αναμένουμε στις αρχές του 2020, οπότε δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι τιμές του από την αντιπροσωπεία.

1. VW Tiguan, 18.543 πωλήσεις

Το μικρομεσαίο SUV της Volkswagen δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη δυναμική και συνεχίζει να συγκινεί, αν και δεν αποτελεί πλέον ολοκαίνουριο μοντέλο. Χαρακτηρίζεται από ποιότητα και λειτουργικότητα, ενώ διαθέτει και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Βασική έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρων και 130 ίππους και τιμές εκκίνησης στην Ελλάδα από 24.950 ευρώ.

Πηγή:  gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X