ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Γερμανία για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Στη μάχη για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, στην κατηγορία EURO NASCAR 2, μπαίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο προτελευταίος γύρος της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Motorsport Arena Oschersleben της Γερμανίας.

Ο Κύπριος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν, αγωνιζόμενος μάλιστα σε δύο κατηγορίες παράλληλα, θέλει να δώσει συνέχεια, ώστε να ανταμειφθεί στο έπακρο η φετινή του προσπάθεια. Στη βαθμολογία της EURO NASCAR 2 προπορεύεται έχοντας 283β. έναντι 280β. του Γάλλου P. Jouffreau και 277β. του Ιταλού Α. Naska που τον ακολουθούν στη γενική κατάταξη.

Υπολογίζοντας ότι, μετά τον αγώνα στη γερμανική πίστα, οι οδηγοί θα διαγράψουν τα δυο χειρότερα πλασαρίσματά τους, ενόψει και του τελικού στο NASCAR WHELEN EURO SERIES, που θα γίνει 13-15 Οκτωβρίου στο Βέλγιο, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής έχει μία διαφορά +14 πόντων από τους διώκτες του.

Στην EURO NASCAR PRO, κατηγορία στην οποία μετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 26χρονος είναι έκτος στη γενική κατάταξη, διεκδικώντας την πρωτιά στο Junior Trophy (κύπελλο πρωτοεμφανιζόμενων), απέχοντας μόλις ένα βαθμό από τον U. Delsaux. Ο Βλαδίμηρος έχει 228β. έναντι 229β. του Γάλλου οδηγού.

Η Motorsport Arena Oschersleben είναι η δεύτερη μικρότερη πίστα του πρωταθλήματος, έχοντας μήκος 3,696 km. Οι οδηγοί θα τερματίσουν μετά από 20 γύρους στους δύο αγώνες του EURO NASCAR PRO, ενώ στους αγώνες της EURO NASCAR 2 θα κάνουν 16 γύρους.

Την Παρασκευή (22/09) θα διεξαχθούν τα δοκιμαστικά και το πρωινό του Σαββάτου (23/09) θα γίνουν τα προκριματικά των δυο κατηγοριών για να βγουν οι θέσεις εκκίνησης στους δύο απογευματινούς αγώνες. Την Κυριακή (24/09) θα πραγματοποιηθούν οι άλλοι δυο αγώνες.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

 

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση