ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ ιστορικά αγωνιστικά στο Ράλι Φοινικούδων

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Στο Ράλι Φοινικούδων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε για ακόμα μια φορά φέτος σε αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι την παρουσία ιστορικών αγωνιστικών. Αυτή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, χαιρετίστηκε και αγκαλιάστηκε δεόντως τόσο από τους ιδιοκτήτες των ιστορικών αυτοκινήτων όσο και από τους φίλους των αγώνων ράλι.

Στον τρίτο αγώνα τα ιστορικά αγωνιστικά θα διέλθουν δυο φορές εκτός συναγωνισμού την Κυριακή 22 Μάϊου από την ειδική διαδρομή Toptul – XC 80 / Σταυροβούνι, η οποία θα διεξαχθεί στις 11:31 και 14:37.

Η παρουσία των ιστορικών αγωνιστικών στις ειδικές διαδρομές του σήμερα, θυμίζει σε όλους την απαρχή του αθλήματος στην Κύπρο τη δεκαετία του 70, ενώ κάλλιστα γίνονται και συγκρίσεις με τα σημερινά αγωνιστικά βλέποντας την εξέλιξη από το πως ξεκίνησαν και πως είναι σήμερα. Στον τρίτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι θα δούμε οκτώ αγωνιστικά.

Με το νούμερο 100 οι Μανώλης και Ανδρέας Γιάλλουρος θα τρέξουν με το θρυλικό Nissan 240 RS. Ένα αυτοκίνητο που ανέδειξαν στα Κυπριακά χώματα οι Βαχάν Τερζιάν, Αντώνης Ιερόπουλος, Γιώργος Ανδρέου ‘Σιώφερος’ και Μάριος Σαββίδης. Όσο για τον κ. Ανδρέα Γιάλλουρο… απλά είναι ο άνθρωπος που φρόντιζε το εργοστασιακό θηρίο για τους Τερζιάν και Ιερόπουλο.

Ένα άλλο αγωνιστικό / θρύλος για τα Κυπριακά δεδομένα είναι και το Colt Lancer (ή καλύτερα το KP1) των Βαχάν Τερζιάν και Γιαννάκη Θεοφάνους που αγόρασε τότε ο Κωνσταντίνος Εγγλέζου. Ο ίδιος θα βρίσκεται στο μπάκετ του συνοδηγού με τον εγγονό του Μιχάλη Μιχαηλίδη να κρατά το τιμόνι!

Ο Χαράλαμπος Ιωαννιδης, ο πρώτος πρωταθλητής της κατηγορίας Ν στον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό (1987), βάζει και πάλι την αγωνιστική του στολή για να βρεθεί με τον βετεράνο Γιαννάκη Παυλίδη στα μπάκετ του Nissan Sunny B120.

Ανοικτός σε κάθε κάλεσμα ο Γιώργος Πικκής με το Ford Escort ΜΚΙΙ. Aυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του, αείμνηστος Ανδρέας Πικκής στο παγκύπριο πρωτάθλημα. Ο Κώστας Αρχοντίδης προτίμησε τη θέση του συνοδηγού αντί για τη Lancia Intergrale!

Οι Ανδρέας Αυγουστή και Μάριος Αποστόλου θα αγωνιστούν με Opel Kadett Gsi, Ανδρέας και Paulie Εγγλέζου θα τρέξουν με Proton Satria Sprint, Κώστας και Σπύρος Πατσα

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Lexus Cyprus γράφει ιστορία!

Η Lexus Cyprus γράφει ιστορία!

Δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία εορτασμού για τα 20 χρόνια παρουσίας της Lexus στην Κύπρο
 |  AUTO