ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σάινθ κατηγορεί τη Ferrari

Για το κακό αποτέλεσμα της Αυστρίας

Πικρή γεύση άφησε το Grand Prix Αυστρίας στον Κάρλος Σάινθ. Ο 28χρονος εκκίνησε από την 3η θέση και έδειχνε να έχει καλύτερο ρυθμό από τον Σαρλ Λεκλέρ. Ωστόσο το pit-stop του και τα 5 δευτερόλεπτα ποινής κατά τη διάρκεια των 71 γύρων τον έφεραν σε δυσμενή θέση.

Στους τελευταίους γύρους πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μείνει μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing. Όμως η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής. Ο Σάινθ ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος για το αποτέλεσμα που πήρε στην Αυστρία και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του στις δηλώσεις που έκανε μετά τον τερματισμό.

«Στην αρχή του αγώνα ήμουν πολύ γρήγορος, όπως επίσης και στο δεύτερο stint του αγώνα. Όμως το δεύτερο επηρεάστηκε από το πρώτο επειδή είχα κολλήσει πίσω από τον Σαρλ και το τέλος του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας με έπιασε στα pits. Αυτό με έκανε να χάσω επτά δευτερόλεπτα στην πίστα και έμεινα πίσω από μονοθέσια που δεν έπρεπε. Δεν έπρεπε να χάσω τόσο χρόνο. Ο αγώνας μου καταστράφηκε από εκείνο το σημείο και μετά», είπε.

Επιπλέον ο Ισπανός κάλεσε τη Scuderia να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο καθορίζει τη στρατηγική της σε περιπτώσεις όπως στην Αυστρία: «Πρέπει να αναλύσουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Είχαμε συμφωνήσει πριν τον αγώνα να δουλέψουμε ομαδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα για να ανοίξουμε τη διαφορά από τα μονοθέσια πίσω μας. Ακολούθησα το πλάνο αν και είχα πολύ καλύτερο ρυθμό και θα μπορούσα πολύ άνετα να περάσω τον Λεκλέρ. Είναι κρίμα έπειτα από την ομαδική μου δουλειά να περιορίζεις τόσο τον αγώνα μου».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα ώρες μετά τον αγώνα, καθώς ο Ισπανός έπεσε στην 6η θέση λόγω ποινής χρόνου από τους αγωνοδίκες για παραβίαση των ορίων πίστας.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση