ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Fernando Alonso με την Toyota στο Ράλλυ Dakar (vid)

Ο Ισπανός δεν τα παρατάει αλλά ανεβάζει τον πήχη και βάζει στόχο την διάκριση στο Ράλλυ Dakar

Οι περισσότεροι οδηγοί αγώνων τείνουν να ειδικεύονται σε μια μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σχεδόν σπάνια βλέπουμε οδηγούς της F1, να συμμετέχουν στο WRC, τους αγώνες αντοχής (WEC) ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Ο Fernando Alonso φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση.

Η συμμετοχή σε διάφορες μορφές αγώνων κατά τη διάρκεια του ίδιου ημερολογιακού έτους είναι ασυνήθιστο, για τους επαγγελματίες οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για τον Fernando Alonso αυτό δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα. Ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να γίνει ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία, μετά το θρυλικό Graham Hill που κερδίζει το Triple Crown του Motorsport (Γκραν Πρι του Μονακό, το Indy 500 και τον 24ωρο αγώνα στο Le Mans).

Το Indy 500 ( τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης) είναι ο μόνος αγώνας από τους τρεις, που δεν έχει κερδίσει ακόμη παρά δύο προσπάθειες το 2017 και το 2019. Ο Ισπανός δεν τα παρατάει αλλά ανεβάζει τον πήχη και βάζει στόχο την διάκριση στο Ράλλυ Dakar. Ο 38χρονος θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Toyota Gazoo Racing τους επόμενους μήνες για μια σειρά δοκιμών με το Hilux Dakar για να προετοιμαστεί για την μεγάλη περιπέτεια.

Μετά από μια διήμερη δοκιμασία αξιολόγησης του, τον Μάρτιο, ο Alonso θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα για το ράλλυ Dakar Rally της Toyota Gazoo Racing. Στους επόμενους πέντε μήνες θα υποβληθεί σε ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το Hilux σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ο στόχος είναι ο Ισπανός να εξοικειωθεί με τις συνθήκες και το διαφορετικό όχημα για τον αγώνα.

Ο 38χρονος θα συνεχίσει τις δοκιμές στις ερήμους της νότιας Αφρικής στις 20-23 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει μία πρώτη συμμετοχή στο Harrismith 400 στη Νότια Αφρική, πέμπτο γύρο του South African Cross Country Series, στις 13-14 Σεπτεμβρίου 13-14. Η Toyota με το Hilux κέρδισε την νίκη στο Ράλλυ Dakar του 2019 νωρίτερα φέτος στα χέρια του Nasser Al-Attiyah. Για το 2020, ο αγώνας μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά από την πρώτη του διοργάνωση το 1978 και μετά από μια επιτυχημένη δεκαετία στη Λατινική Αμερική.

«Ανυπομονώ πραγματικά για τους προσεχείς μήνες εκπαίδευσης, με το Hilux και την συνεργασία με την ομάδα. Θέλω να προχωρήσω σε νέες προκλήσεις σε διαφορετικές μορφές αγώνων και είμαι σε μια μεγάλη ομάδα για να το κάνω πραγματικότητα αυτό», δήλωσε ο Alonso.

 

newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X