ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Αλόνσο παίρνει κίνητρο από την κυριαρχία του Φερστάπεν

Ο Ισπανός οδηγός προσπαθεί να βρει το δικό του σκοπό, στην εποχή κυριαρχίας του Ολλανδού

Η φετινή σεζόν της F1 όπως και το μεγαλύτερο μέρος αυτής του 2022 έχει χαρακτηριστεί από τις σαρωτικές εμφανίσεις του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing. O Ολλανδός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στη φετινή σεζόν έχει κερδίσει τους 12 από τους 14 αγώνες. Η ταχύτητα του παγκόσμιου πρωταθλητή σε συνδυασμό με την παντοδύναμη RB19, το ταχύτερο μονοθέσιο του grid, καθιστούν αδύνατο προς ώρας σε άλλη ομάδα να διεκδικήσει νίκη στη Formula 1.

Μπορεί στο διαδικτυακό κόσμο των social media να επικρατεί δυσφορία για την κυριαρχία του Φερστάπεν, ωστόσο οι οδηγοί της F1 έχουν άλλο σκεπτικό. Ο Φερνάντο Αλόνσο ρωτήθηκε αν τον ενοχλεί που ο Ολλανδός κερδίσει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο και η απάντησή του ήταν αντάξια ενός πρωταθλητή.

«Είναι κίνητρο για να φτάσω κι εγώ στο επίπεδό του. Μερικές φορές είμαστε στο επίπεδο που βρίσκεται και ο Φερστάπεν, όμως στο δικό μας παράθυρο απόδοσης όπως στο Ζάντβορτ, στο Μονακό και στον Καναδά. Πιστεύω πως στην Aston Martin δυσκολευόμαστε να αντλήσουμε το 100% των δυνατοτήτων του μονοθεσίου μας έχοντας τέλειες στρατηγικές, pit-stops και εκκινήσεις. Νιώθω πολύ άνετα και ένα δεσμό με το μονοθέσιό μου, οπότε προσθέτω λίγη επιπλέον απόδοση. Πιστεύω πως ο Μαξ το κάνει αυτό πιο συχνά από εμάς. Σε κάθε τριήμερο είναι στο 100% και πρέπει κι εμείς να το πράξουμε στο μέλλον», ανέφερε ο πολυπρωταθλητής.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση